Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

TESK’ten “yerli ürüne vergi indirimi” talebi

Türkiye'nin tüketimden çok tasarrufa ihtiyacı olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Yerli ürünlerin kullanımı özendirilirken yerli üreticiye verilen destekler de artırılmalı. Vatandaş teknolojik ürünlerde yerli üretimlerimizi tercih ettiğinde daha az KDV ve ÖTV ödemeli.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-19 16:10:26

TESK’ten “yerli ürüne vergi indirimi” talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaş teknolojik ürünlerde yerli üretimlerimizi tercih ettiğinde daha az KDV ve ÖTV ödemeli” açıklamasında bulundu. Gelecek yıl ithal ürünler yerine yerli malı kullanımına öncelik verilmesini isteyen Palandöken, “Ülkemizin tüketimden çok tasarrufa ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

“ÖTV ve KDV teşviki verilmeli”

Uzun vadede sürdürülebilir büyüme için yerli üretimin ve tasarrufun önemine değinen Palandöken, “Yerli ürünlerin kullanımı özendirilirken yerli üreticiye verilen destekler de artırılmalı. Vatandaş teknolojik ürünlerde yerli üretimlerimizi tercih ettiğinde daha az KDV ve ÖTV ödemeli. Esnafımızın dükkanında kullandığı elektronik ürünler de yerli ve milli olduğunda esnafımıza KDV ve ÖTV teşviki verilmeli” diye konuştu.

Haber Ara