Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

'Terorle Mucadele Eylem Plani'

'Terorle Mucadele Eylem Plani'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 17:52:44

'Terorle Mucadele Eylem Plani'
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Eğer bu ülkeyi, bu milleti gerçekten düşünüyorsanız, yapacağınız tek şey, derhal seçim barajını tamamen kaldırıp, bir erken seçime gitmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Aksakal, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 10 maddelik "Terörle Mücadele Eylem Planı"nı değinerek, terörün sebep olduğu maddi ve manevi yıkımı gidermenin, devletin başta gelen vazifesi olduğunu, bunun bir lütufmuş gibi halka sunulamayacağını öne sürdü.

Hükümetin 10 maddelik planla, "Milli Kardeşlik Dönemi"ni başlattığını açıkladığını anımsatan Aksakal, şunları kaydetti:

"Bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar bin yıldır kardeş, siz farkında değilsiniz. 14 yılda devletin düzenini de milletin huzurunu da darmadağın ettiniz. Neyin uğruna? Her gün şehit cenazeleri geliyor. Devlet cenaze töreni yapmaktan, asli vazifesini yapamaz hale getirildi. Ekonomi dibe vurdu, devletin dış borcu, milletin bankalara borcu neredeyse trilyon dolarlara dayandı. Her gün bir aile dramı yaşanıyor. Toplumun kimyasını bozdunuz."

Aksakal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Eğer bu ülkeyi, bu milleti gerçekten düşünüyorsanız yapacağınız tek şey, derhal seçim barajını tamamen kaldırıp bir erken seçime gitmektir. Toplumun her kesiminin katılımıyla oluşacak parlamento eliyle yeni, tertemiz bir sayfa açmaktır. Aksi takdirde böyle devam edecek bir sürecin ne devlete, ne millete, ne de size bir fayda getirmeyeceği gün gibi açıktır."

Haber Ara