Dolar

32,5261

Euro

34,9768

Altın

2.429,56

Bist

9.805,51

'Terörizmi siyaset aracı olarak benimseyenler hüsrana uğrayacak'

TBMM Başkanı Kahraman, terörizmi bir siyaset yöntemi ve aracı olarak benimseyenlerin hüsrana uğrayacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-19 17:55:52

'Terörizmi siyaset aracı olarak benimseyenler hüsrana uğrayacak'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Beyoğlu'ndaki saldırı nedeniyle yayımladığı mesajda, fesat ve nifak odaklarının, ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemek, halkı korku, telaş ve panik duygularına sevk etmek, yöneticileri farklı gündemlerle meşgul etmek, güvenlik güçlerini başarısız göstererek, milletin devlete olan güvenini sarsmak istediğini belirtti.

Emellerine ulaşamayacaklarını anlayan söz konusu odakların bunun hınç, öfke ve hırsıyla saldırılarda bulunduğunu belirten Kahraman, "Bu hain ve vahşi planın bir halkası olarak İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen menfur olay, bu teröristlerin insani değerlerden, vicdan gibi hasletlerden mahrum bulunduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

"Terörizmi bir siyaset yöntemi ve aracı olarak benimseyenler, devletimizin ve milletimizin sağduyusu, sabrı, basireti, azmi ve kararlılığı sayesinde Allah'ın izni ile hüsrana uğrayacaklardır. Fitne ve fesat odakları ile onların iç ve dış uzantıları ve hempaları, uyguladıkları vahşetin halkımızın birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi, daha sıkı bir şekilde kenetlenmeleri, devletlerine olan güvenlerinin artması dışında bir sonuç vermeyeceğini anlamak zorunda kalacaklardır.

Geçmişinde bundan çok daha zor günler geçirmiş olan milletimizin bu zorlukları da kısa zamanda atlatacağı inancıyla menfur saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Haber Ara