Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Teröristler camiyi 'mühimmat deposu' gibi kullanmış

Teröristler camiyi 'mühimmat deposu' gibi kullanmış

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 16:27:02

Teröristler camiyi 'mühimmat deposu' gibi kullanmış
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce mühimmat deposu gibi kullanıldığı belirlenen camide çok sayıda bomba düzeneği, örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi.

Demirkuyu Mahallesi Toklar mezrasındaki caminin teröristlerce mühimmat deposu olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Cami içi ve çevresinde yapılan incelemede çok sayıda tüpün içine yerleştirilmiş bomba düzeneği, patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, uzun namlulu silaha ait mermi, örgütsel doküman, tıbbi malzeme ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında yer alan çok sayıda siyah renkli şemsiyenin teröristler tarafından termal kameralara yakalanmamak için kullanıldığı değerlendiriliyor.

- Mezarlığı ve camiyi de "üs" gibi kullanmışlardı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının Abdulkadir Paşa Mahallesi'ndeki Hacı Şemsettin Yusma Camisi'ni mühimmat deposu olarak kullandığı ortaya çıkmış, cami içi ve çevresinde yapılan incelemede, üstü seccade ile örtülü çok sayıda roketatar, uzun namlulu silah, bu silahlara ait mermi, molotofkokteyli ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Silvan'da Tekel Mahalle Mezarlığı'nda güvenlik güçlerince yapılan aramada ağaçlara ve mezarlara gizlenmiş çok sayıda molotofkokteyli, el yapımı patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunmuş, aynı ilçede terör örgütü PKK mensuplarının hizmetini engelledikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde çatışmalarda yaralanan teröristlere ilk yardım hizmeti verdiği ortaya çıkmıştı.

Haber Ara