Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Terör örgütünün Ermenilerin İslamiyet'e geçmeye zorlandığı iddialarını eski haberler yalanlıyor

Güvenlik kaynakları, SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sözcülerinin 'Cerablus'taki son Ermenilerin İslamiyet'e geçmeye zorlandıklarına' yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden arındırılan bölgelerde terör örgütünün zarar verdiği cami ve kiliselerin onarıldığını, herkesin dinini gizlemeden ve değiştirmeden yaşayabilmesi için güvenli ortamın sağlandığını bildirdi. Cerablus'ta Ermeni bir ailenin Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından '

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-21 13:05:00

Terör örgütünün Ermenilerin İslamiyet'e geçmeye zorlandığı iddialarını eski haberler yalanlıyor
Güvenlik kaynakları, SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sözcülerinin "Cerablus'taki son Ermenilerin İslamiyet'e geçmeye zorlandıklarına" yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden arındırılan bölgelerde terör örgütünün zarar verdiği cami ve kiliselerin onarıldığını, herkesin dinini gizlemeden ve değiştirmeden yaşayabilmesi için güvenli ortamın sağlandığını bildirdi. Cerablus'ta Ermeni bir ailenin Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından "Türkiye'ye teşekkür ettikleri" anlara ilişkin görüntüler de iddiaları yalanladı.

SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sözcülerinden Mustafa Bali, "Cerablus'taki son Ermenilerin İslamiyet'e geçmeye zorlandığını, Artin ve eşi Siron Marouf'un da bu isimlerden olduğunu" ileri sürmüştü. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre söz konusu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'tan arındırılan Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde herkesin dinini ve kültürünü özgürce yaşaması için teröristlerin işgal ettiği cami ve kiliselerin onarıldığını belirten kaynaklar, kimsenin dinini gizlemeden ve değiştirmeden yaşayabilmesi için güvenli ortamın sağlandığına dikkati çekti. Bölgede 30-35 sene önce 2 bin-3 bin arasında olan Ermeni nüfusunun zaman içinde Lübnan, ABD, Hollanda ve Halep'e göç etmelerine rağmen nüfus kayıtlarının hala Cerablus'ta gözüktüğünü belirten kaynaklar, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında da herhangi bir göçün söz konusu olmadığını vurguladı.

Öte yandan, daha önce yayımlanan bir haber de terör örgütünün bu konudaki yalanını ortaya çıkardı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Cerablus'taki Ermeni aile ile yapılan röportajda aile bireyleri, eski günlerine dönmelerinden dolayı duydukları mutluluğu ifade etmişti. Terör örgütü DEAŞ'tan en çok etkilenenlerin başında gelen Ermeni Artin Aduryan ve amcasının kızı Siron Çilingiryan, Cerablus'un teröristlerden arındırılmasıyla özgürlüklerine kavuştuklarını ve bu sayede rahat bir nefes aldıklarını belirtmişti. Söz konusu dönemde yurtlarından kovulmamak ve işkence görmemek için terör örgütü DEAŞ'ın isteklerini yerine getiren terzi Aduryan ve doktor Çilingiryan dinlerini değiştirip formaliteden nikah kıydıklarını aktarırken, harekatın ardından yeniden hürriyetlerine kavuştuklarını, eski mutlu günlerine döndüklerini, rahatça yaşamlarını sürdürdüklerini ve ibadetlerini yapabildiklerini belirtmişlerdi. Ermeni ailenin Türkiye'ye teşekkür ettikleri anların görüntüsü de kamera kayıtlarında yer almıştı.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara