Dolar

32,4746

Euro

34,9495

Altın

2.435,74

Bist

9.716,77

'Terör örgütünü destekleyenin dokunulmazlığı olmamalı'

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 'terör örgütü'nün siyasetini destekleyen kimsenin üzerinde milletvekilinin sahip olduğu dokunulmazlığın olmaması gerektiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 17:40:09

'Terör örgütünü destekleyenin dokunulmazlığı olmamalı'

İHA'nın haberine göre, Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümeti'nin terörle mücadele politikasını eleştirerek, terör örgütü PKK'nın kentlerde eylem yapacak olmasının öngörülemediğini ifade etti. 

PKK'nın eylemlerini büyük şehirlere kaydırma, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de büyük eylemler yapma hazırlığında olduğunu öne süren Özdağ, "Özellikle Ankara eylem merkezi haline gelmiştir. Ancak hala Ankara'nın emniyet müdürü yok, neden emniyet müdürü atanmadığını anlamak zor" dedi.

HDP'yi de eleştiren Özdağ, HDP'nin, kan üzerinden siyaset yapan, partimsi bir yapı olduğunu belirtti. Özdağ, şöyle konuştu:

"Eş başkanının ölecek insanlarla ilgili en ufak bir sorumluluk hissetmediğini görüyoruz. Demirtaş'ın, PKK'nın haklı savaşı ve direniş olarak mitleştirmeye çalıştığı terör eylemleri sonucu son Ankara saldırısıyla birlikte 4,5 yaşındaki küçük Buse gözlerini kaybetmiştir. Demirtaş'a soruyorum: Bundan memnun musun? Bu çocuk için bir şeyler hissediyor musun içinde? 29 kişiyi öldüren, bu küçük kızın gözlerini kaybetmesine neden olan teröristin evine taziyeye giden HDP milletvekili acaba Buse ile karşılaşsa ona ne diyecek? Vekilliklerini kan ve gözyaşına borçlu olanlar, kurbanlarının mezarı üzerinde keyif dansı yapanlar bir gün mutlaka tarihe hesap verecekler, ama tarihten önce adalete hesap vermek zorunda kalmalılar."

Ümit Özdağ, bir gazetecinin, dokunulmazlıklarla ilgili sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Terör örgütüyle ilişkili olan, terör örgütünün siyasetini destekleyen ve bu desteğini suç aşamasına kadar taşıyan kimsenin üzerinde bir milletvekilinin sahip olduğu dokunulmazlık olmamalı düşüncesindeyim. Yan yana oturduğumuz kişiler masum milletvekilleri değil, yan yana oturduğumuz kişiler bir terör örgütüyle siyasi ve fikri birlikteliğin ötesinde örgütsel eylemlilik süreci içerisinde olan insanlar."

Haber Ara