Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

'Terör örgütü propagandası' davası

'Terör örgütü propagandası' davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-17 13:20:03

'Terör örgütü propagandası' davası
Kırklareli'de pankart açarak "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla iki kişinin yargılanması sürüyor.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Necmi Uçar, tutuksuz yargılanan sanık Melis Çukadar ve avukatları katıldı.

Uçar, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Davanın açılmasına konu olan basın açıklamasına katıldığını belirten Uçar, güncel olaylara ilişkin demokratik tepkilerini dile getirdiklerini ifade etti.

Türkiye'de adaletin olmadığını ileri süren Uçar, "Bahsedilen konu bir basın açıklamasından kaynaklıdır. Ben orada sadece olaylara ilişkin demokratik tepkimi dile getirdim. Bu ülkede adalet yoktur. Adaletsizliğe karşı adalet arayan insanların yanında yer almışımdır. Orada slogan atıldıysa bende atmışımdır. Bu nedenle yaptığımın suç olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

Mahkeme başkanının Dev-Genç isimli terör örgütünün pankartını taşıdığı sorusuna "Dev-Genç'in bir terör örgütü olduğunu bilmiyorum. Sadece gençlerin çıkarttığı bir dergi var onu biliyorum." diye savundu.

Sanık Çukadar da basın açıklamasına katıldığını belirterek, "Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin basın açıklamasına katıldım. Slogan atıp atmadığımı hatırlamıyorum. Ancak basın açıklamasını okuyacak birini arıyorlardı ben de kabul ettim. Dev-Genç'in ne olduğunu bilmiyorum. Sadece 6. Filo'ya karşı yaptıkları eylemleri biliyorum. Onların böyle insanlar olduğunu biliyorum." dedi.

Sanık avukatının detaylı savunma yapılması, dosyanın incelenmesi ve delillerin toplanması amacıyla süre talebinin heyet tarafından reddedilmesi konusunda mahkeme heyeti ile bir avukat arasında tartışma yaşandı.

Mahkeme başkanı, Uçar'ın tutukluluk halinin devamına vererek duruşmayı erteledi.

Haber Ara