Dolar

32,5984

Euro

34,7848

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Terör örgütü PKK/YPG-PYD’nin, 1987’den bugüne kadar gerçekleştirdiği 'sivil' katliamlardan bazıları

Kuruluşundan bugüne kadar sivilleri hedef alan terör örgütü PKK/YPG-PYD, 32 yılda aralarında çocuk, kadın, yaşılar ve öğretmenler olmak üzere çok sayıda sivili vahşice katletti, çok sayıda sivili de yaraladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-15 00:12:57

Terör örgütü PKK/YPG-PYD’nin, 1987’den bugüne kadar gerçekleştirdiği 'sivil' katliamlardan bazıları

BUYUKFEY

Kuruluşundan bugüne kadar sivilleri hedef alan terör eylemlerine sıklıkla başvuran terör örgütü PKK/YPG-PYD, 32 yıla yakın bir sürede gerçekleştirdiği kanlı terör eylemlerinde; bebek, çocuk ve kadınlar da dâhil olmak üzere binlerce sivili vahşice katletti, çok sayıda sivili de yaraladı.

Eylemlerinde sivil, asker, polis, kadın, çocuk ayrımı gözetmeyen terör örgütü PKK/YPG-PYD, tedhiş duygusu oluşturmaya çalışıyor.

Hem Türkiye, hem de Suriye'deki terör çatışmalarında, silahlandırdıkları çocukları sıklıkla kullandığı, bağımsız uluslararası gözlem kuruluşlarınca tespit ve rapor edilen PKK, insanlık dışı eylemlerini uluslararası toplumun gözleri önünde uzun yıllardır sürdürmekte.


Zorla silahlı militan eğitimi verme faaliyetleri, bilhassa PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG tarafından, kontrol ettikleri alanlarda sistematik bir biçimde uygulanmakta.

Etnik temizlik ve zorla yer değiştirme, PKK'nın bilhassa Suriye'de gerçekleştirdiği eylemler arasında. Örgütün Suriye'deki kolu olan PYD/YPG eliyle, Arap ve Türkmen köyleri yok edilmekte ve bu köy- lerdeki yerel halka karşı kitlesel kıyım gerçekleştirilmekte ya da bu insanlar zorla yerlerinden edilmekte.

PKK, bir terör örgütü olmanın yanında, aynı zamanda bir uluslararası suç örgütü olarak hem uyuşturucu kaçakçılığı hem de insan kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunmakta.

Türkiye karşıtı uluslararası aktörler ise, asıl mücadelenin DAEŞ ve El-Kaide'ye karşı yürütülmesi gerektiğini söylemekte ya da özellikle Suriye sahasında, PYD/ YPG'nin PKK'nın uzantısı olduğu gerçeğini görmezden gelmektedirler.

BUYUK4_1

katliamson

 

 


Haber Ara