Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Terör endişesi cami cemaatini etkiliyor

Terör endişesi cami cemaatini etkiliyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 14:54:20

Terör endişesi cami cemaatini etkiliyor
Siirt'te terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin gerçekleştirdiği saldırıların camilerdeki cemaat sayısını olumsuz etkilediği bildirildi.

Kentin Ülkü ve Conkbayır mahallelerinde son dönemde YDG-H'nin artan saldırıları, vatandaşların özgürce ibadet edebilmelerine engel oluşturuyor.

Sözkonusu iki mahalledeki Ülkü, Suvayka, Ulucami, Şeyh Muhammed Ebaris ve Şeyh Faraç camilerinin yakınlarında oturanlar, terör endişesinden dolayı özellikle akşam ve yatsı vakitlerinde gönül rahatlığı içinde cemaatle namaz kılmaya gidemiyor.

İl Müftüsü Faruk Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayların meydana geldiği bölgelerdeki camilerin cemaat sayılarında büyük düşüş olduğunu söyledi.

Kentteki camilere ve cemaate bugüne kadar fiziki bir saldırı yapılmadığını ifade eden Arvas, camilerde tüm din görevlilerinin hazır bulunduğunu belirtti.

Arvas, "Olayların olduğu günlerde camilerin yakınlarında oturan vatandaşlarımız evlerinden çıkamadığı için cemaatte büyük azalma olduğu bilgisini aldık. İzinsiz gösterilerden cami cemaati de olumsuz etkileniyor" ifadelerini kullandı.

Ülkü Camisi'nin bulunduğu bölgede oturan vatandaşlar olaylar nedeniyle camiye gitmekten korktuklarını ifade etti.

Vatandaşlardan Muhammed Dayan, YDG-H tarafından camilerin bulunduğu sokaklarda sürekli eylem yapılmasını, ibadetlerine yönelik "saldırı" olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Müslümanların camilerden uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirten Dayan, şöyle konuştu:

"Son günlerde cemaatin azalmasının nedeni cami çevrelerinde gerçekleştirilen eylemler. Akşam ve yatsı namazlarında cemaat sayısında daha da azalma oluyor. Ancak halkımız şunu çok iyi bilmeli ki; bunların hepsi oyundur, tuzaktır."

Cami cemaatinden Hüseyin Çiçek ise örgüt mensuplarının saldırılarını özellikle camilerin bulunduğu sokaklarda gerçekleştirdiğini söyledi.

Çiçek, "DEAŞ bahane edilerek sakallı insanlara saldırıyorlar. Camilere gitmemeleri, namaz kılmamaları için halk arasında algı oluşturmaya çalışıyorlar. Halkımız bunlara taviz vermez" dedi.

Haber Ara