Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

Tercih Almanya ise neden Hamburg olmasın!

Hamburg’da en yüksek sıcaklıklar temmuz ve ağustos aylarında görülürken en soğuk aylar ise aralık ve şubat ayları arasında. Festival merakınız varsa ilgili tarihleri denk getirmeniz lazım. Nasıl mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-08 14:24:22

Tercih Almanya ise neden Hamburg olmasın!

Almanya'nın en önemli kentlerinden biri olan Hamburg; Berlin'den sonra en kalabalık ikinci şehirdir ve Avrupa'nın ikinci en büyük limanına ev sahipliği yapar.

Kanallarla birbirine bağlı olan bu şehirde yaşam çok eskiye dayanır. Şehir, ismini İmparator Şarlman'ın MS 808 yılında yaptırdığı “Hammaburg” adındaki kalesinden almıştır. Hamma kelimesi batalık içindeki ağaçlık, ağaçlık tepe anlamına gelir. Burg kelimesi ise kale anlamındadır ve şehrin adı bu iki kelimenin birleşmesiyle oluşur.

Elbe Nehri kıyısında kurulan şehirde birçok köprü bulunur. Bu nedenle Avrupa'nın en fazla köprüsüne sahip şehri olarak bilinir. Ayrıca kuzeydoğusunda Lübeck ve güneybatısında Bremen şehirleri ile yakın mesafede bulunmaktadır. Avrupa'nın orta ve kuzey bölgesini kültürel, tarihsel ve en önemlisi ekonomik olarak birbirine bağlayan bir köprü görevi görür. Denizcilik konusunda da oldukça ünlü bir şehirdir.

Ne zaman gitmelisiniz?
Hamburg'da en yüksek sıcaklıklar temmuz ve ağustos aylarında görülürken en soğuk aylar ise aralık ve şubat ayları arasındadır. Ilıman iklime sahip olması sebebiyle, bölgeyi gezmek için en uygun aylar mayıs ve eylül aylarıdır. Bu dönemlerdeki ideal hava sıcaklığı gezi planınızı rahatlıkla uygulamanıza olanak sağlayacaktır. Şehri tam anlamıyla keşfedebilmek için 3 günlük seyahat planı yapabilirsiniz.
Hamburg'daki Festivaller
Hamburg birçok kültürü ve kendine ait Kuzey Almanya kültürünü bir arada yaşayan bir şehirdir. Bu nedenle şehirde sıklıkla düzenlenen kültürel ve tarihsel olarak önemli festivaller bulunmaktadır. Geziniz sırasında bu festivallerden birini veya birkaçını görmeniz şehri tanımanız adına bir fırsat olacaktır.

İşte dikkati çeken şehir festivalleri

Dom Festivali (Mart, Ağustos, Kasım)
Japon Kiraz Çiçeği Festivali (Mayıs)
Uluslararası Havai Fişek Gösterisi (Ağustos)
Reepherbahn Müzik Festivali (Eylül)
Elbjazz Festivali (Haziran)

Haber Ara