Dolar

32,5630

Euro

34,8865

Altın

2.435,07

Bist

9.645,02

Teravih namazı iptal mi edildi? Camilerde teravih kılınmayacak mı? Teravih evde mi kılınacak?

Teravih namazı iptal mi edildi? Diyanet İşleri Başkanı Erbaş teravih namazları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Vatandaşlar Camilerde teravih kılınmayacak mı? sorusunu sorarken Erbaş 'Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik'' açıklamasında bulundu. Camilerde teravih kılınmayacak mı? Teravih evde mi kılınacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-06 11:15:24

Teravih namazı iptal mi edildi? Camilerde teravih kılınmayacak mı? Teravih evde mi kılınacak?

Teravih namazı iptal mi edildi? Diyanet İşleri Başkanı Erbaş teravih namazları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Vatandaşlar Camilerde teravih kılınmayacak mı? sorusunu sorarken Erbaş "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik'' açıklamasında bulundu. Camilerde teravih kılınmayacak mı? Teravih evde mi kılınacak? 

Camilerde teravih kılınacak mı?

2021 yılında Ramazan ayına sayılı günler kala ülkemizde yeni kısıtlamalara gidildi. Çok yüksek riskli (kırmızı) illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı 2 güne çıkartıldı. Ayrıca Ramazan ayı boyunca restoran ve kafelerin de sadece paket servis yapacağı açıklandı. Durum böyle olunca vatandaşlar da Ramazanda camilerde teravih namazı kılınacak mı diye sormaya başladı. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik'' açıklamasında bulundu.

Bakan Koca camide kılıancak demişti

Sağlık Bakanı Koca teravih namazlarının tedbirler alınarak kılınacağını açıkladı. Bakanı Koca "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek" dedi.

2020 Ramazan ayında teravih evlerde kılınmıştı

Geçtiğimiz sene salgın nedeniyle camilerde teravih namazı kılınamamıştı. Geçen sen Diyanet'in yaptığı açıklama şu şekildeydi:"Camilerden uzak kalmamızın hüznünü yaşadığımız şu günlerde, teravih namazlarımızı, mukabelelerimizi evimizde ifa etmek, dualarımızı ve istiğfarlarımızı hep birlikte hanemizden Rabbimize yöneltmek, Ramazan ayının maneviyatından azami derecede istifade etmeye vesile olacaktır. İdrak edeceğimiz Ramazan ayının, bu salgın hastalıktan bir an önce kurtuluşumuza vesile olmasını; milletimize, ümmet-i Muhammed'e ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak'tan niyaz ederiz."Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Herkes evinde ailesiyle teravih namazlarını kılabilir, çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır."

Ramazan ayına kısıtlamalarla gireceğiz

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni kısıtlama kararları kamuoyuna duyuruldu. Alınan yeni tedbir kararlarının çoğu Ramazan ayını kapsıyor. İşte Ramazan ayı boyunca uygulanacak yeni kısıtlamalar;

81 ilde ramazan boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Ramazan ayı boyunca lokanta, restoran ve kafeler paket servis yapacak.

Ramazan etkinliklerine izin verilmeyecek.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikleri yasaklandı.

İlk teravih namazı ne zaman kılınacak?

Ramazan ayını dört gözle bekleyen milyonlarca müslüman ilk teravih namazı için de heyecan yaşıyor. Peki İlk teravih namazı ne zaman kılınacak? Müslümanlar ilk teravih namazını 12 Nisan gecesi kılacak.

Teravih namazı nedir?

Terâvih namazı, Kutsal Ramazan ayında her gece kılınan bir nafile namazdır. Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder. Teravih namazı yatsıya tâbi bir sünnet olduğu için, vitir namazı teravihden sonra kılındığı gibi, önce de kılınabilir. Âdet olan, teravihi önce kılıp vitri sonra kılmaktır. Bu sebeple teravihin bir kısmında imama yetişen bir kimse, imam vitre kalkınca imamla beraber önce vitri kılıp sonra teravihten kılamadıklarını kazâ etmesi câizdir. Teravih namazı vakti içinde kılınmazsa, vakti dışında ne cemaatle, ne de tek başına (münferiden) kazâ edilmez.

Suudi Arabistan'da teravih namazı 10 reakata indirildi

Suudi Arabistan'da yetkililer Ramazan ayında teravih namazlarının 20 yerine 10 rekat kılınacağını ve itikaf yapılmayacağını açıkladı. Öte yandan, Kabe'deki Mataf alanının sadece tavaf için açık olacağı, bu alanda namaz kılınmayacağı ifade edildi. Ayrıca, namaz kılındığı vakitlerde yaşlı ve engellilerin de kendilerine ayrılan bölümlerde namazlarını kılacakları bildirildi.

Teravih namazı kaç rekat?

Teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

Teravih namazı nasıl kılınır?

1. Rekat

“Niyet ettim Allah rızası için dört rekat Teravih namazı kılmaya” diye niyet ederiz
“Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız
Sübhaneke'yi okuruz
Euzü-besmele çekeriz
Fatiha Suresini okuruz
Kur'an'dan bir sure okuruz
Rüku'ya gideriz
Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

2. Rekat

Ayağa kalkarak Kıyama dururuz
Besmele çekeriz
Fatiha Suresini okuruz
Kur'an'dan bir sure okuruz
Rüku'ya gideriz
Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz
Oturarak Ettahiyyatu ve Allahumme salli ve Allâhumme Barik dualarını okuruz

3. Rekat

Sübhaneke'yi okuruz
Euzü-besmele çekeriz
Fatiha Suresini okuruz
Kur'an'dan bir sure okuruz
Rüku'ya gideriz
Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

4. Rekat

Ayağa kalkarak Kıyama dururuz
Besmele çekeriz
Fatiha Suresini okuruz
Kur'an'dan bir sure okuruz
Rüku'ya gideriz
Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz
Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz
“Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah” diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız

Haber Ara