Dolar

32,3278

Euro

35,0558

Altın

2.295,33

Bist

9.012,79

Tepki çeken hazır döner firmasına Tarım Bakanlığı'ndan müdahale

Kırklareli'de çalıştıkları hazır döner firmasında etlerle oynayarak dans eden çalışanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-22 15:15:52

Tepki çeken hazır döner firmasına Tarım Bakanlığı'ndan müdahale

Tarım Bakanlığı birimleri tarafından yapılan denetimlerde, firmaya ve videoyu çeken çalışanlara ayrı ayrı ceza kesildi. Olaya Uluslararası Döner Federasyonu da bir açıklama ile dahil oldu.

Sosyal medyada dün paylaşılan bir video büyük tepki çekti.

PrzXOYGvqkCH9UEdCF3I3w

Tarım Bakanlığı devreye girdi

Kırklareli'de hazır döner paketlemesi yapan 2 kişinin, maskesiz ve hijyene aykırı şekilde hareketlerde bulunarak çektikleri videoya tepki yorumları yağdı.

Tik Tok uygulamasından paylaşılan görüntüler üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi.

Firmaya ve görüntüleri çeken çalışanlara ayrı ayrı ceza uygulandı.

cKKyrExTJkCnExlntBfIEQ

Bakanlığın yazılı açıklaması:

"Tik Tok üzerinden yapılan paylaşım sonucu, toplumda infiali neden olan Kırklareli'ndeki söz konusu işletme tespit edilmiş, denetimler yapılmış, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanmış ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur"

mktAZpXLGESzRxNzySUDtw

Dönerciler Federasyonu'ndan yazılı açıklama

Konuyla ilgili Uluslararası Döner Federasyonu başkanı Mehmet Mercan'ın yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:

"Kırklareli'nde döner paketlerken çektikleri skandal görüntüleri sosyal medyada paylaşarak gündeme gelen şahısların davranışlarını Uluslararası Döner Federasyonu olarak 'geleneksel dönerimize' bir saldırı olarak kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz.

Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinin başında gelen aynı zamanda muhteşem damak tadıyla dünyada 140 ülkede Türkiye'mizi gururla temsil eden dönerimize her zaman bu tarz çirkin saldırılar gerçekleştirilmektedir. Uluslararası Döner Federasyonu olarak gıda güvenliği en üst seviyede tutma çalışmalarımızın olduğu bir ortamda döner sektörü ile ilgili bu tür olayların yaşanmaması için gerekli adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Anadolu'nun geleneksel lezzeti, kadim bir tarihe sahip Türk Dönerine tüm vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız sahip çıkmasını ve bu tür olaylara saldırılara meydan verilmemesini temenni ediyoruz. Döner Türkiye'dir, döner Türkiye'nindir."

DHA

Haber Ara