Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı maratonunun ilk oturumları geçtiğimiz günler gerçekleşti. Sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 10:36:42

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Hem istedikleri liseye gidebilmek için aylardır mücadele eden öğrenciler hem de en az onlar kadar heyecanlı olan veliler, 2016 TEOG soruları ve cevaplarının yayınlanması ardından sonuçlar gündeme geldi. Öte yandan sınavdaki bazı soruların iptaliyle ilgili talepler gelmeye başladı. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İstediği liseye gidebilmek için yeterli puanı alıp alamadıklarını öğrenmeye çalışan öğrenciler, yapılan her açıklamayı büyük bir heyecanla takip ediyor. Öte yandan TEOG sorularında hatalı soru tartışmaları da devam ediyor. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavının ilk oturumları 23-24 Kasım'da gerçekleşti, sınavdaki sorular ve cevaplar kısa bir süre sonra erişime açıldı. Hem öğrenciler hem de en az onlar kadar heyecanlı olan veliler, zorlu sınavın ilk adımı ardından TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi sorgulamaya başladı. 23 Kasım'da Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisine, 24 Kasım'da ise Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük'ten sınava giren öğrenciler, sınav sonuçlarının Ocak ayı içerisinde açıklanacağının bildirilmesiyle farklı arayışlara girdi. AÖF sonuçları için sabırsızlanan ortaöğretim öğrencileri, tahmini puanlarını TEOG puan hesaplama robotlarıyla ölçmeye çalıştı. TEOG sınavlarının ardından gündeme gelen bir diğer konu da hatalı sorular oldu. Veliler, Türkçe'den ‘unutmak', Matematik'ten ise ‘müfredat dışı' sorularının iptal edilmesini istedi. İşte, TEOG sınav sonuçlarına dair yapılan açıklama ve iptali istenilen soruların detayları!

SONUÇLAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

23-24 Kasım'da ortaokul 8'inci sınıflardaki 1 milyon 190 bin 826 öğrenciye uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavların sonuçları bu yıl içerisinde değil, 2017'inin ilk ayı içerisinde açıklanacak. iMilli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden yayımladığı kılavuza göre TEOG sonuçları Ocak 2017 yılında açıklanacak. 13 Ocak 2017 tarihinden önce sonuçların açıklanması bekleniliyor.

SORU İPTALİ İÇİN GEREKÇELER

TEOG'da Matematik, Türkçe, İngilizce ve Din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere toplamda 4 sorunun iptali talep ediliyor. İptali istenen sorular ve gerekçeleri şöyle:

-Matematik testi A kitapçığı, ‘K ve L sayı doğrusu' ile ilgili soru: Bu konu ilk dönem TEOG müfredatında bulunmuyor.
-Türkçe testi A kitapçığı, ‘Unutmak' kelimesinin anlamıyla ilgili soru: Kelimenin anlamı soruda doğru kullanılmamış.
-İngilizce testi A kitapçığı, müzik aletleriyle ilgili soru: Sorudaki müzik aletleri müfredatta yok.
-Din kültürü ve ahlak bilgisi ‘Merve'nin babaannesi' sorusu: Sorunun iki doğru cevabı var.

SINAV HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Soru ve cevapların erişime açılmasıyla rahat bir nefes alan öğrenciler ve velilerin yeni gündemi ise TEOG puan hesaplaması oldu. Tahmini puanlarını hesaplayarak sonuçlara dair meraklarını bir nebze de olsa azaltmak isteyen öğrenciler ve onlara bu konuda destek olmaya çalışan veliler, çeşitli hesaplama robotlarını araştırmaya koyuldu. Sınav süreci öncesi ve sonrasında öğrencileri en doğru şekilde bilgilendirmeye çalışan MEB, puan hesaplamalarının gerçeğe en yakın şekilde yapılabilmesi için “hesaplama robotu” sayfası oluşturdu. Öğrenciler, MEB resmi internet sitesine bağlı olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) sayfasından yayınlanan TEOG puan hesaplamasına doğru ve yanlışlarının yanı sıra n 6, 7, ve 8. sınıf başarı puanlarını girerek tahmini puanlarını öğrenebilecekler.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 1. Dönem sınavlarının heyecanı öğrencilerin büyük bir kısmı için bitmiş olsa da sınava çeşitli roblemler nedeniyle katılamayan öğrencilerin sınav heyecanı devam ediyor. Sınava dahil olamayan öğrencilerin katılım göstereceği TEOG mazeret sınavları, 17-18 Aralık tarihlerinde yapılacak. Mazeret sınavları da her gün tek oturumluk üç ders sınavı tek oturum olmak üzere iki günde iki oturum şeklinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacak

Haber Ara