Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

TEOG nakil işlemleri başladı

TEOG sınavından aldıkları puana göre tercih yapan ve istediği okula yerleşemeyen adaylar için boş kontenjanlar açıklandı. İşte TEOG nakil işlemleri ve boş kontenjanlar...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-15 11:12:18

TEOG nakil işlemleri başladı

TEOG yerleştirme sonuçlarının ardından istedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler için TEOG boş kontenjanlar listesi yayımlandı. Aldıkları puan ile 1.nakil işlemi kapsamında yeniden lise tercihi yapacak olan adaylar, 15 Ağustos Pazartesi günü itibariyle bu işlemlerini tamamlayabilecek. İşte TEOG boş kontenjanlar listesi...

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından devlet makamlarında oluşan Olağanüstü Hal gereklilikleri, rutin takvimin ilerleyişini aksatmış, bu nedenle de Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu içerisinde yer alan tarihlerde değişiklik meydana gelmesine neden olmuştu.

Bu değişikliğe göre TEOG lise tercih tarihi, 25 Temmuz'dan 29 Temmuz'a ertelendi. TEOG BOŞ KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise nakil başvurularının ilki 15-19 Ağustos tarihleri arasında, ikincisi ise 22-26 Ağustos, üçüncüsü ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

15 Ağustos: Boş kontenjanların ilanı

15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi

19 Ağustos: 1. Nakil Sonuçları

22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi

26 Ağustos: 2. Nakil sonuçları

29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi

2 Eylül: 3. Nakil sonuçları

5-8 Eylül: Sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonlarınca başvuruların alınması

9 Eylül: Açık lisedeki öğrenciler için sonuçların açıklanması

TEOG yerleştirmeye esas nakil için tüm öğrenciler başvuruda bulunabilecek. Fakat nakil işlemleri sonucu başka bir liseye yerleşen öğrenciler, önceki okullarında kazandıkları haklarından vazgeçmiş olacak. TEOG yerleştirmeye esas nakil için 3 tercih hakkı yer alacak.

Velinin talebine göre yapılacak bu tercihler, 1.nakil, 2.nakil ve 3.nakil yerleştirmesi için geçerli tutulabilecek.

YERLEŞEMEZSENİZ NE OLACAK?

Eğer TEOG'da nakillerde bir okula yerleşemezseniz kayıtlı olduğunuz okulda hakkınız devam eder. İlk yerleştirmede yerleştirildiğiniz okuldan kaydınız silinmez. Ancak bir başka okula yerleşirseniz kaydınız o okula geçer.

AÇIK LİSEDE KALIRSANIZ NE OLACAK?

Bu durumdaki öğrenciler için son kez il ve ilçe nakil komisyonları nakil uygulaması yapacak. Sadece açık liseye kaydedilenlerin katılacağı bu uygulamada da bir örgün eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için seçenek özel okul olacak.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG'da nakil uygulaması için yine e-okul üzerinden bireysel olarak tercih yapabilirsiniz. Ancak tercihlerinizi herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz olur.

8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.

9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

"Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

19 Eylül Pazartesi günü başlayacağı duyurulan okullar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan değişiklikler ile ileri tarihe alındı iddiaları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genel bir duyuru yayımladı.

Duyuruda; "Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır

Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır.

Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz." ifadeleri yer aldı.

ÖZEL OKUL TEŞVİK ŞARTLARI NELERDİR?

Devlet okullarının yanı sıra özel okul tercih etmek isteyen adaylar, teşvik şartlarından da yararlanarak bu durumu değerlendirebilirler. İşte özel okul teşvik şartları...

*T.C. vatandaşı olmak,
*Okul öncesi eğitimde 19 Mart 2011 ile 19 Eylül 2012 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak,
*İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2016 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,
*Beşinci sınıfa devam edeceklerde 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle ortaokul veya imam-hatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak,
*Ortaöğretime devam edeceklerin kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,
*Eğitim öğretim desteği alırken 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,
*Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,
*Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak,
*5580 sayılı Kanunun 12'nci Maddesi çerçevesinde eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmamış olmak.

Haber Ara