Dolar

32,5099

Euro

34,8270

Altın

2.490,85

Bist

9.537,90

Tendürek'te PKK operasyonları sürüyor: Uluslararası karayolu bile trafiğe kapatıldı

Van'ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi arasındaki uluslararası karayolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-15 12:16:17

Tendürek'te PKK operasyonları sürüyor: Uluslararası karayolu bile trafiğe kapatıldı

PKK'ya yönelik Tendürek Dağı'nda son yılların en büyük operasyonu yapılırken, güvenlik güçleri bölgede elleri tetikte bekliyor. 24 Mayıs 2017'de bir grup PKK'lının Tandürek Dağı Gülizar bölgesinde karayolunu keserek 20 aracı ateşe vermesinin ardından başlatılan operasyonda 29 örgüt mensubu etkisiz hale getirilirken, 3 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

ULUSLARARASI YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Tendürek Dağı'nın PKK'dan tamamen arındırılması için güvenlik güçleri de bölgede adeta kuş uçurtmuyor. Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesiarasındaki Gülizar bölgesinde karayolu güvenlik gerekçesiyle beton bariyerlerle kapatıldı. Yaklaşık 30 kilometrelik bölümü kapatılan yola uyarı yazılarının olduğu levhalar asılırken, güvenlik güçlerinin dışında kimse bölgeye girip çıkamayor. Zaman zaman PKK'lılarla sıcak temasın yaşandığı bölgede, askeri hareketlilik te en üst seviyeye çıkıyor. Van'dan Ağrı ve Iğdır'a gidip gelen araçlar alternatif yolları kullanmak zorunda kalıyor.

 

Haber Ara