Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Temsilciler Meclisi'nde dua okuyan İmam Omar, Cumhuriyetçilerin lincine maruz kaldı

Başkan Nancy Pelosi'nin daveti üzerine, Temsilciler Meclisi'nin açılış oturumunda dua okuyan Amerikalı imam Omar Süleyman, Cumhuriyetçilerin ve İsrail destekçisi basının lincine maruz kaldı. New York Şehri Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Lee Zeldin, Pelosi’nin, Omar Süleyman’dan Temsilciler Meclisi’nde dua etmesini istemesinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-12 17:59:46

Temsilciler Meclisi'nde dua okuyan İmam Omar, Cumhuriyetçilerin lincine maruz kaldı

buyuk_26

Teksas Dallas'ta Yesan İslami Araştırma Enstitüsü'nü yöneten Amerikanlı imam Omar Süleyman, ABD Temsilciler Meclisi'nin açılış oturumunda dua okuduktan bir gün sonra Cumhuriyetçilerin ve İsrail destekçisi medyanın saldırısına maruz kaldı.

PELOSİ, DUA İÇİN DAVET ETTİ

New York Şehri Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Lee Zeldin, ev sahibi olarak Demokrat Parti'den seçilen Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin İmam Omar'ı açılışta dua okuması için davet etme kararını kınadı.

İslam karşıtı olarak bilinen Zeldin, Nancy Pelosi'nin, Omar Süleyman'dan dün Temsilciler Meclisi'nde dua etmesini istemesinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.

Zeldin, ABD Kongresine giren ilk başörtülü Müslüman kadın unvanını taşıyan Somali asıllı Omar'ın Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesine seçilmesinden rahatsız olmuştu.

ZELDİN, İLHAN OMAR'IN SEÇİLMESİNE DE
TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Omar'ın komiteye seçilmesine Twitter'dan tepki gösteren komitenin kıdemli üyesi Cumhuriyetçi Zeldin, "Yeni meclis üyesi İlhan Omar'ın ABD'nin dış politikasına yön veren bu komiteye seçildiğini öğrendim. Meclisteki Demokratların neyi güçlendirdiğini izlemek çılgınlık" ifadesini kullanmıştı.

MÜSLÜMAN KARŞITLIĞI İLE TANINIYOR

Müslümanlara karşı tutumuyla tanınan Yahudi Temsilciler Meclisi üyesi Zeldin'in, sık aralıklarla Filistin asıllı Meclis üyesi Rashida Tlaib ve Omar'ı hedef alan açıklamalarda bulunması dikkati çekiyor.
Zeldin, Tlaib ve Omar'ın "Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" olarak bilinen BDS hareketine destek verdikleri gerekçesiyle Meclise "İsrail ve Yahudi karşıtı" söylem ve eylemleri kınayan bir yasa tasarı sunmuştu.

buyuk2_17

İSRAİL GAZETELERİ DE HEDEF GÖSTERDİ

İsrail gazetesi Jerusalem Post ve sağ kanat PrePart Web haber sitesi ise, imam Omar Süleyman'ı, ‘anti-Semitik' olarak tanımlayarak, birçok haber sitesinde yayınlalan makalelerini örnek gösterdi.

Saldırılar hakkında yorum yapan Luther College'daki din profesörü Todd Green de, Cumhuriyet Partisi'nin seçim sezonu için temel stratejisinin, “Müslümanları İslamofobiyi teşvik etmek ve siyasi baskı yapmak amacıyla Yahudi karşıtı olarak gösterdiğini” belirterek “Her ne pahasına olursa olsun saldırılara direniyoruz" dedi.

 

 

Haber Ara