Dolar

32,5964

Euro

34,7768

Altın

2.408,59

Bist

9.645,02

Temel Karamollaoğlu'ndan 'Davutoğlu' açıklaması

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 19:55:31

Temel Karamollaoğlu'ndan 'Davutoğlu' açıklaması

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

Saadet Partisi'nin Balgat Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından iki lider, kameraların karşısına geçti. Karamollaoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Davutoğlu ise misafirperverliklerinden dolayı Karamollaoğlu'na teşekkür etti.

Hatırlanacağı üzere Karamollaoğlu, “Türkiye'nin Geleceği İçin Lider Ziyaretleri” kapsamında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, AK Parti'den istifa eden Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ı ziyaret etmişti.

Milli Gazete'nin haberine göre; eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na iade-i ziyarette bulundu. Saadet Partisi'nin Balgat Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette Davutoğlu, 7'nci Olağan Büyük Kongresi'nde güven tazeleyen Karamollaoğlu'nu tebrik etti. Ziyarette Davutoğlu'na Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün, Nedim Yamalı ve Feramuz Üstün eşlik etti. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından ikili kameraların karşısına geçti.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Davutoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sayın Davutoğlu, arkadaşlarıyla beraber olağan kongremizden sonra tebriğe geldiler. Kendilerine teşekkür ederiz. Ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın içerisinde bulunduğu konuları çok farklı bir şekilde ele aldık. Genelde ittifak ettiğimiz meselelerin, konuların çok fazla olduğunu gördük, bundan dolayı da memnuniyet duyuyorum. Ülke olarak birtakım sıkıntılardan geçiyoruz. Bu sıkıntılardan ancak birbirimizle temas kurabilir, birbirimizle fikirlerimizi paylaşabilirsek kurtulabileceğimize inanıyorum. Bu vesileyle kendilerine ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum ve ‘hoş geldiniz' diyorum” dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Davutoğlu şunları söyledi: “Yine kendilerine teşekkür ediyorum, vurguladıkları gibi meseleleri açtığımızda mutabakata vardığımız konuların farklı düşündüğümüz konulardan çok daha fazla olduğunu gördük. Ümit ederiz ki önümüzdeki dönemde herkesin herkesle konuşabildiği bir Türkiye'de geleceğimize ve toplumumuza ümitvar bir perspektif katabilecek bir siyasi diyalog dönemi açılır. Bu ziyaretlerin böyle siyasi diyalog dönemlerini açmak açısından önemli katkıda bulunacağına inanıyorum.”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile girilen seçimlerle birlikte Türk siyasetinin soğuk savaş dönemini andırdığını kaydeden Davutoğlu, “Soğuk savaş döneminin çift kutuplu yapısını andıran bir kutuplaşma treni içine girdi. Şimdi olması gereken herkesin herkesle konuşabildiği, öfkelenmeden karşılıklı geçmiş hesabı rövanşına hiçbir şekilde girmeden Türkiye'de tecrübesiyle, devlet ve sivil hayatta temayüz etmiş herkesin, heybesindeki her fikri ortaya koyabildiği bir sosyo-politik ortam oluşturmak lazım. Ve bu ortamı nezakete dayalı siyaset diliyle birleştirmek lazım. Bu bağlamda bundan sonra da bu görüşmeleri devam ettireceğiz” diye konuştu.

Karamollaoğlu ve Saadet Partisi'ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, “Son olarak geçtiğimiz ay biz kendisini misafir etmiştik. Önlerinde olağan kongre vardı, başarı dilemiştik. Şimdi de tebrik için ziyaret ettik. Memnuniyet verici olan husus şu ki; kongrede yaptığı açıklama ve konuşmayla hem daha sonra verdiği mesajlarla Sayın Genel Başkan, Türkiye'nin özlediği ve beklediği mesajları vermiş oldu. Kendilerini tebrik ettik ve bundan sonra da güçlü bir geleneği olan Saadet Partisi'nin ülkemiz siyasetine çok fazla katkı sunacağına olan inancımız tamdır. Biz ihraç kararı ve istifa süreci sonrası hakkında kendilerine bilgi verdik” dedi.

 

Haber Ara