Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

TEM'de feci kaza: 6 ölü

TEM otoyolunun İstanbul istikametinin Bolu Dağı çıkışında iki yolcu otobüsünün karıştığı trafik kazasında, 6 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 08:35:41

TEM'de feci kaza: 6 ölü
TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli geçişini yaklaşık 3 kilometre geçtikten sonra Asarsuyu mevkiinde meydana gelen kazada, yağan yağmur nedeniyle sürücüsünün direksiyon kontrolünüi kaybettiği otobüs yaklaşık 50 metre kayarak devrilirken, aracın kırılan ön camından fırlayan 6 kişi yaşamını yitirdi. Trafik ve sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale ederken yaklaşık 20 dakika sonra aynı yönde seyreden ve aynı şirkete ait otobüs, sürücünün kazayı görüp ani fren yapmasıyla kayarak, sol şeritte bariyerlere çarptı. Önce çelik bariyerlere çarpıp ardından beton bariyerin üzerine çıkan bu otobüste ise yaralananlar oldu. ÖLENLERİN KİMLİĞİ Kazada ölen sürücü Tuncay Sütçü, yardımcısı Murat Karakaya ve yolcular Aycan Efkan, Şahin Kanak ve Ahmet Polat'tan sonra altıncı kişinin de yolcu Gülay Akarsu olduğu belirlendi. HASTANELERE KALDIRILDILAR Kazada yaralanan 40 kişi Bolu ve Düzce'deki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan 15'inin durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artmasından korkulduğu belirtildi. Yaralılardan 25'i Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. Bu kişilerin adları şöyle: Öner Evcil, Vehbi Onat, Aziz Haluk Savaş, Ömer Er, Ceylan Daş, Berfin Daş, Poyraz Daş, Sezgin Pehlivan, Muammer Şişman, Yılmaz Akkan, Hakan Şişman, Eda Derin, Mücahit Alakuş, Batuhan Özük ve Alpaslan Rüştü Özük, Emre Birtek, Muhammet Çiçek, Doğuş Küçükbenli, Selim Elik, Arda Çorbacı, Kezban Karakaya, Ahmet Demircan, Sema Türkmen, Samira Ece Küçükberber ve Ümmügülsüm Küçükberber. Bolu'daki özel hastanelere tedavi gören 10 yaralı da şunlar: Abdülkerim Kanak, İbrahim Çapkın, Mehmet Alıcı, Bilal Tosun, Serdar Çolduk, Hanifi Alan, Sergen Candan, Erol Çiğdemli, Sıla Kaçal, Adem Kılıç. Düzce'deki hastanelere tedavi gören 5 yaralı da şunlar: Rıfat Karaman, Aydın Arı, Elif Aksoy, Ercan Güney ve Eser Yıldırım. LASTİKLERİ İNCELENDİ Trafik ekipleri kazanın ardından inceleme yaparken, yolda kayarak devrilen otobüsün lastiklerini inceledi. Trafik ekibinin lastik diş derinliğini ölçen aletle yaptığı incelemede aracın lastiklerinin diş derinliğinin 2,5 milimetre olduğu görülerek, yasal ölçülere uyduğu belirtildi. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan TEM yolunun İstanbul yönünü yeniden ulaşıma açmak için çalışmalar devam ederken, otobüsler yoldan kaldırılmaya çalışılıyor.

Kaza anı kamerada

TEM OTOYOLU ULAŞIMA KAPANDI

TEM otoyolunun İstanbul istikameti, Bolu Dağı mevkisinde meydana gelen trafik kazaları nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu istikamette seyreden araçlar, polis ekipleri tarafından Abant kavşağından D-100 karayoluna yönlendiriliyor. Fotoğraflar için tıklayınız

Haber Ara