Dolar

32,5626

Euro

34,7099

Altın

2.409,53

Bist

9.645,02

TEM'de 3 işçinin ölümüne sebep olan kaza için karar verildi

TEM'de 3 işçinin ölümüne neden olan sürücüye 21 yıl ceza verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 17:06:33

TEM'de 3 işçinin ölümüne sebep olan kaza için karar verildi

Yılbaşı gecesinde TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde meydana gelen kazada kar küreyen 3 işçi hayatını kaybetmişti. Kazaya sebep olan sürücünün yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

SAVCININ MÜTALAASI

Ntv'nin haberine göre; Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 3. duruşmasına tutuklu sanık Servet Bozkurt, ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı geçtiğimiz celse sanığın "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını talep etmişti. Duruşmada bu durumun tutanağa sehven geçirildiğini belirten savcı, sanık Bozkurt'un "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

'KAZAYI YAŞADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM...'

Duruşmada söz alan mağdur ailelerin avukatı Nurten Durukan, "Trafiğe çıkış yasağının 0.50 promilden başladığı bir durumda sanık 1.70 promille trafiğe çıkmıştır. Sanığın olası kastla hareket ettiğini düşünüyoruz" dedi. Sanık avukatı Serkan Dağdeviren kazanın alkol nedeniyle gerçekleştiği iddialarını redderek tahliyesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Servet Bozkurt ise, "Kazayı yaşadığım için pişmanım. Üzgünüm. Tahliyemi talep ederim" diye konuştu.

17 YIL 6 AY HAPİS

Mahkeme heyeti sanık Servet Bozkurt'un olayda asli ve tam kusurlu olduğunu, 1.71 promil alkollü olması nedeniyle bilinçli taksir suçunu işlediğini belirtti. Sanık Bozkurt "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan ilk önce 21 yıl hapis cezasına çarptırılırken yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak cezasında indirime gidildi. Mahkeme, Bozkurt'un 17 yıl 6 ay hapse çarptırılmasına ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmasına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yoğun kar yağışının yaşandığı 31 Aralık 2015'i 1 Ocak 2016'ya bağlayan sabahta 3 işçinin karla mücadele araçları ile tuzlama ve kar küreme çalışması yaptığı anlatıldı. 06.40 sıralarında işçiler Selahattin Karaman, Alican Gürkan ve Abdullah Ceylan'ın kar küreme araçlarını emniyet şeridine park edip mola verdiği belirtilen iddianamede, aracıyla 140-150 kilometre hızla giden Servet Bozkurt'un hem kar küreme araçlarına hem de 3 işçiye çarparak ölümüne sebebiyet verdiği ifade edildi. Sürücü Bozkurt'un kar lastiğinin bulunmadığı ve 1.71 promil alkollü olduğu belirtilen iddianamede "Bilinçli taksirle birden fazla kişiyi öldürme" suçunu işlediği belirtildi. Servet Bozkurt hakkında TCK'nın 85/2 ve 22/3. gereğince 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber Ara