Dolar

32,4278

Euro

34,7818

Altın

2.474,31

Bist

9.530,47

TEL AVİV, UYARI SİRENLERİYLE SARSILDI; HALK SIĞINAKLARA KAÇTI

İsrail akşam saatlerinde siren sesleriyle sarsıldı. İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, Gazze Şeridinden iki roket atıldığını belirterek, halkın sığınaklara geçmesini istedi. Başbakan Netanyahu da, savaş kabinesini acil olarak Tel Aviv’de topladı. Muhtemel saldırılara karşı, Demir Kubbelerin aktif hale getirildiği bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-15 00:54:49

TEL AVİV, UYARI SİRENLERİYLE SARSILDI; HALK SIĞINAKLARA KAÇTI

İşgal devleti İsrail'de halk, geceyi büyük korku içinde sığınaklarda geçirmek zorunda kaldı. İşgalci İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nden Tel Aviv şehrine iki roket fırlatıldığını ve roketlere karşı Demir Kubbelerin devreye sokulduğunu bildirdi.

Roketlerin havada görünmesiyle birlikte siren seslerinin hakim olduğu Tel Aviv'de, halkın korkudan sığınaklara kaçığı bildirilirken, ikinci bir emre kadar sığınaklardan çıkılmaması da istendi.

Görgü tanıkları, kuşatma altındaki kuzey Gazze Şeridi'nden iki roketin fırlatıldığını ve füzelerden birinin Tel Aviv'deki Demir Kubbe tarafından düşürüldüğünü söylediler.

NETANYAHU SAVAŞ KABİNESİNİ TOPLADI

Yaşanan olay üzerine işgal devleti Başbakanı Netanyahu'nun Genelkurmay Başkanı, yüksek rütbeli subaylar ve güvenlik hizmetlilerini acil olarak Tel Aviv'de bulunan Savunma Bakanlığı'ndaki toplantıya çağırdığı bildirildi.
Bu toplantıdan sonra İsrail halkına yapılan çağrıda, Tel Aviv'deki şehir sakinlerinin sığınaklara acil olarak geçmeleri söylendi.
Yabancı ajanslar ise, gece boyunca Tel Aviv'de büyük hareketlilik yaşandığını ve askeri alanların koruma altına alındığını bildirirken, şehir halkının ise sığınaklara geçtiği gözlendi.

İSRAİL: SALDIRI DEVAM EDERSE KARŞILIK VERİLECEK

İsrail İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı roket saldırıları devam ederse karşılık verileceğini belirtirken, işgal ordusu Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi de saldırılara tepki göstererek tereddütsüz cevap verileceğini söyledi.
Birçok İsrail medyasını göre; patlama sesiyle birlikte siren sesleri Tel Aviv ve çevresinden duyuldu. Ayrıca patlama sesinin atılan roketin Demir Kubbe sistemi tarafından müdahale edilmesinden kaynaklandığı bildirildi.

MISIR HEYETİ GAZZE'DEYDİ

Bu arada Gazze'deki kaynaklar ise, ”İsrailli yetkililerin Gazze'de bulunan Mısır güvenlik heyetini uyararak ağır hava saldırıları gerçekleştirileceğini ve Şeridin hızlı bir şekilde terk edilmesini talep ettiğini” bildirdi.

SALDIRIYI HAMAS ÜSTLENDİ

Öte yandan Gazze Şeridi'ndeki Hamas güvenlik güçleri İsrail'in muhtemel saldırılarına karşı tüm askeri tesisleri boşalttı. Tedbir amacıyla güvenlik birimlerini Gazze sokaklarına yerleştirdi.
İslami Cihat kaynakları ise roket saldırısı reddederken; Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Haber Ara