Dolar

32,5558

Euro

34,8985

Altın

2.439,74

Bist

9.645,02

Tel Aviv’deki mitingde, Erdoğan’a çirkin benzetme!

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de dün gece muhalefetin düzenlediği ve Osmanlı usulü feslerinin takıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının da yer aldığı mitingde yapılan konuşmalarda Erdoğan, ‘otoriter bir lider’ gösterilerek, Netanyahu’yu da Erdoğan’ın yolundan gitmekle suçladılar. Mavi-Beyaz ittifakının liderleri Gantz ve Lapid, Netanyahu'nun İsrail'i Türkiye'ye dönüştürmesine izin vermeyeceklerine yemin ettiler.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-26 11:37:01

Tel Aviv’deki mitingde, Erdoğan’a çirkin benzetme!

a

İşgal devleti İsrail'in başkenti Tel Aviv'de dün gece, muhalefet tarafından düzenlenen ve 100 bine yakın kişinin katıldığı kitlesel mitingte yapılan konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'otoriter bir lidere' benzetilerek, Başbakan Netanyahu'nun da Erdoğan olmasına izin verilmeyeceği söylendi.

a2

er

OSMANLI USULÜ FESLERİ TAKTILAR

Muhalefetteki Mavi-Beyaz ittifakının önderliğinde Tel Aviv'de, “Demokrasi için Savunma Kalkanı” pankartı altında düzenlenen mitingte göstericilerin bazıları Başbakan Netanyahu'nun, İsrail'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ninki gibi otoriter bir yönde ilerletme arzusu olduğunu iddia etmek için Osmanlı usulü kırmızı frizler giydiği ve Erdoğan fotoğraflarıyla yürüdüğü görüldü.

Muhalefet liderleri, Başbakan Netanyahu'nun İsrail demokrasisini tahrip edeceği konusunda kovuşturma yapmamalarını sağlayacak yasaları geçmesini engellemek için dün Tel Aviv Müzesi meydanında yapılan toplu gösteride yemin ettiler. Konuşmacılar olayın ülke genelinde protesto hareketinin başlangıcı olacağına söz verdi.

a4

NETANYAHU'YA ‘SULTAN' SUÇLAMASI!

Mavi-Beyaz ittifakının liderlerinden Benny Gantz mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan Netanyahu'yu seçmenlerini aldatmak ve İsrail menfaatlerinin önünde kendi kişisel çıkarlarını takip etmekle suçladı.
Gantz, kendisinin ve partisinin İsrail'in “kraliyet ailesinin veya saltanatın özel mülkü” olmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Gantz Cumartesi günü erken saatlerde Kanal 12'de yayınlanan bir röportajda ise Netanyahu'nun “Sultan değil Başbakan seçildiğini” hatırlattı. Netanyahu'nun “padişah gibi davrandığını” iddia eden Gantz, Başbakanın amaçladığı yeni koalisyon ortaklarının “kuzu” gibi olduğunu belirterek, “yanlış yoldan aşağı” doğru yürüdüklerini söyledi.

la

LAPİD'TEN, CUMHURBAŞKANI
ERDOĞAN'A ÇİRKİN BENZETME

Mitingde konuşan Mavi-Beyaz ittifakının  diğer lideri Yari Lapid ise, muhalefetin Netanyahu'ya, 2003'ten bu yana Türkiye'yi yöneten 'Recep Tayyip Erdoğan' gibi davranmasına izin vermeyeceğini belirterek, Türkiye Cumhurbaşkanına çirkin benzetmede bulundu. Lapid, konuşmasını ,“Türk diktatörümüz olmayacak. Netanyahu'nun Erdoğan olmasına asla izin vermeyeceğiz ”dedi.

Netanyahu'ya ağır suçlamalarda bulunan Lapid konuşmasını şöyle bitirdi: "Ne düşünüyor, burada sessizce oturacağımızı mı? Mahkemeleri mahvedeceğini ve sessiz kalacağımızı mı? Kızgınım çünkü buradayız!"

İşçi Parti lideri Avi Gabbay de kalabalığa, "Gençler, demokrasi kaybının ekonomik fiyatını ödeyecek" dedi.

 Protestoculardan biri, "Erdoğan zaten burada. Fes, karşı çıktığımız rejimin, her şeyin bir kişi tarafından kontrol edildiği ve insanların fikirlerini ifade etmekten korktukları rejimi sembolize ediyor" dedi.

 

 

 

 

Haber Ara