Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Tel Aviv'de gergin bekleyiş... İsrail ordusu alarm durumunda!

İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi'nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in öldürülmesinin ardından İsrail'de gergin bekleyiş başladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 18:50:24

Tel Aviv'de gergin bekleyiş... İsrail ordusu alarm durumunda!

Bu sabah erken saatlerde ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

İSRAİL'DE GERGİN BEKLEYİŞ

Olay sonrası İran'dan ardı ardına gelen "intikam" açıklaması ABD'den önce İsrail'i alarma geçirmiş durumda. 

TEL AVİV'DE ACİL TOPLANTI

KDR News'in aktardığına göre İsrail Savunma Bakanlığı, ülkedeki güvenlik yetkililerini başkent Tel Aviv'e çağırdı.

HAMAS ve HİZBULLAH SALDIRILARINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

İsrail Ordu Radyosu, Hamas'ın Gazze'ye saldırı düzenleme ihtimali nedeniyle ordunun alarma geçtiğini ve İran'ın en yakın bölgesel müttefiki Hizbullah tarafından kuzeyden saldırı ihtimalinin de değerlendirildiğini söyledi.

NETANYAHU YUNANİSTAN ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu da Süleymani'nin ölümü sonrasında Yunanistan ziyaretini yarıda keserek İsrail'e döndü.

Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Netanyahu, Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıda "hızlı, kararlı ve güçlü şekilde hareket ettiği" için tüm takdiri ABD Başkanı Donald Trump'ın hak ettiğini söyleyerek, "Nasıl İsrail'in kendini savunma hakkı varsa ABD de aynı hakka sahip. Kasım Süleymani, Amerikan vatandaşlarının ve çok sayıda masum insanın ölümünden sorumludur. Süleymani, buna benzer daha fazla saldırı planlıyordu" açıklamalarında bulundu.

ABD'NİN SÜLEYMANİ OPERASYONU

Saldırıda Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra, Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla birlikte toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara