Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Tel Abyad'a girişler ne zaman?

Akçakale karşısında bulunan ve geçen pazartesi günü IŞİD'den YPG ve ÖSO denetimine geçen Tel Abyad'a dönüşlere bugün de izin verilmedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 16:26:13

Tel Abyad'a girişler ne zaman?

IŞİD'in püskürtüldüğü Tel Abyad'da kontrolü sağlayan YPG ve ÖSO güçleri, sivillerin kente dönme isteklerine bugün de izin vermedi. Suriye'ye geçmek için Akçakale Gümrük Kapısı önüne gelen bazı Suriyeliler ise geçişlerinin sağlanabileceği umuduyla 42 derecede bekleyişlerini sürdürdü.

PYD'nin silahlı kanadı olan YPG güçleri, Tel Abyad'dan püskürtülen IŞİD'in ilçenin birçok noktasına bombalı tuzaklar kurduğunu ve patlayıcı yerleştirdiğini, sivillerin güvenli geçişini sağlamak için geçişlerin durdurulduğunu bildirdi.

GİRİŞLER PAZARTESİ BAŞLAYACAK

YPG kaynakları, patlayıcılardan arındırılmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü ve Tel Abyad'a sivillerin pazartesi gününden itibaren kabul edileceğini kaydetti. Hava sıcaklığının 42 derece olduğu Akçakale'de ise sıcak nedeniyle zorlanan sığınmacılara çeşitli yardım kuruluşları tarafından iftar vakti su ve yemek yardımı yapılıyor.

Kontrolün YPG ve ÖSO güçlerine geçtiği Tel Abyad sınır hattında ise askerler zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerini sürdürürken, polis ise Akçakale'de şüpheli gördüğü kişi ve araçları kontrolden geçiriyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara