Dolar

32,4690

Euro

34,9463

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

'Tel Abyad'a dönmek istiyoruz'

Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerindeki hava bombardımanı ve örgütlerin baskısından kaçan Suriyeli sığınmacılar, en kısa sürede ülkelerine dönmek istiyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 11:44:06

'Tel Abyad'a dönmek istiyoruz'

Koalisyon güçlerinin hava saldırılarından ve örgütlerin tehditleri nedeniyle Şanlıurfa sınır hattına akın eden Suriyelilere, Türkiye sahip çıktı. Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık 23 bin Suriyeli, Türkiye'deki kamplara ve akrabalarının yanına yerleştirildi.

Yanlarında sadece giyecek ve birkaç eşya getirebilen Suriyeliler, çatışmaların bir an önce sona ermesini ve bölgede durumun normalleşmesini bekliyor. Sığınmacılar, en kısa sürede Tel Abyad'a dönmeyi planlıyor.

Suriyeli Ahmet Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den başka gidecek bir yerlerinin olmadığını belirterek, son ana kadar ülkesini terk etmek istemediğini ifade etti.

Selim, "Yaşadığımız Tel Abyad'da daha önce IŞİD vardı şimdi ise silahlı Kürt grupları geldi. Hava bombardımanı ve çatışmalardan korktuğumuz için Türkiye'ye geldik. Şimdi ne olacağını bilemiyoruz" dedi.

Çatışmaların bir an önce sona ermesi temennisinde bulunan Selim, en kısa sürede Tel Abyad'a dönmek istediğini kaydetti.

Hamed Sayed ise 20 kişilik ailesiyle Tel Abyad'dan Türkiye'ye geldiğini, Suriye'nin huzura kavuşması için dua ettiklerini anlattı.

Sayed, "Tel Abyad'daki gelişmeleri izliyoruz, inşallah kısa sürede evimize döneriz" diye konuştu. 

Haber Ara