Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Tekstil ve hazır giyim çalıştayı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman'da gerçekleştirilecek olan 2. Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-22 17:14:09

Tekstil ve hazır giyim çalıştayı bilgilendirme toplantısı yapıldı
Adıyaman'da gerçekleştirilecek olan 2. Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından Adıyaman'da düzenlenecek olan 2. Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Adıyaman Organize Sanayi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Türkiye Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Hazır Giyim Derneği Başkanı Rağıp Aras, federasyon yönetim kurulu üyeleri ile federasyon üyesi firma yönetim kurulu başkan ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan Adıyaman OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, "Bizler Adıyaman sanayicileri olarak dışarıdan gelecek yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağımızın garantisini veriyoruz. Birlikte çalışmak için hazırız. Türkiye'nin hangi bölgesinden olursa olsun bütün yatırımcılara kapımız açık. Edirne'de, İstanbul'da ne kadar hakkımız var ise sizlerin de Adıyaman'da o kadar hakkınız var. Güneydoğuyu ve özellikle Adıyaman'ı hep birlikte kalkındıralım" dedi.

Adıyaman Moda Hazır Giyim Derneği Başkanı Rağıp Aras ise, tekstilin Adıyaman için çok önemli olduğunu belirterek, "Adıyaman 1997 yılında tekstille tanıştı. İzmir Tekstil ve Hazır Giyim Derneğinin bunda büyük katkısı oldu. O dönemde yürürlüğe giren 5084 sayılı teşvik yasasıyla birlikte Adıyaman'da tekstil çok büyüdü ve gelişti. Ama 5084'ün sona ermesiyle birlikte sıkıntılı günler yaşamaya başladı ve halen yaşıyor. Biz şimdi Adıyaman'a gelmek isteyen bütün yatırımcılara çağrıda bulunuyoruz. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımıza yer vereceğiz ve bir yıl boyunca da kira almayacağız" diye konuştu.

Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ise yaptığı konuşmada, "1955'den itibaren Sümerbank ile birlikte Adıyaman'da tekstil alanında bir gelişme oldu. 2008 yılında Adıyaman'a yaptığımız bir gezinin ardından Adıyaman'a sürekli gelmeye başladık. 2013'de geldik, geçen yıl da çalıştayımızı yaptık. Bu yıl ikincisini yapıyoruz. Bizim bu toplantıları, çalıştayları ve yönetim toplantılarımızı Adıyaman'da yapıyor olmamız Adıyaman'a verdiğimiz önemi gösteriyor. Pazartesi günü yapacağımız toplantıda Adıyaman'ın tekstil konusunda standart ürünlerde merkez olmasının önemini anlatacağız. Bu nedenle Adıyaman bizim için çok önemli ve bizde tekstilciler olarak Adıyaman'ı çok önemsiyoruz" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara