Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

'Tekstil Mühendisliğini bitiren işsiz kalmayacak'

TGSD Derneği Başkanı Şeref Fayat, 60 milyar dolarlık ihracat hedefinin nitelikli iş gücü olmadan yakalanamayacağını belirterek, 'Tekstil mühendisi yetiştirmekte ciddi sorun yaşıyoruz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 20:16:51

'Tekstil Mühendisliğini bitiren işsiz kalmayacak'

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref, TGSD tarafından İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden bu yıl mezun olacak öğrenciler için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, hazır giyim sektörünün 243 yıllık tarihi geçmişi bulunan bu köklü eğitim yuvasından mezun olan tekstil mühendisleriyle geleceğe çok daha emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi.

Türk hazır giyim sektörünün 2023'te 60 milyar dolar ihracat ve üretimde 1 milyon ilave istihdam hedefinin bulunduğunu anımsatan Fayat, sektörün bu istihdama değer katacak çok daha fazla mühendise ihtiyacı olduğunu vurguladı.

"O FAKÜLTEYİ BİTİREN HİÇ BİR ZAMAN İŞSİZ KALMAZ"

Fayat, "Alanında ülkemizin en iyisi olan bu fakülteyi bitiren arkadaşlarımız ne kadar isabetli bir iş yaptıklarını yakın zamanda fark edecek. Bu konuda iddialıyım; çünkü sizleri ülkemizde üretimde, ihracatta, istihdamda en büyük paya sahip hazır giyim ve tekstil sektörü bekliyor. Bu sektörde hiçbir zaman işsiz kalmak gibi bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Çünkü size ihtiyacımız var. Hedeflerimize ulaşabilmek için öncelikle kurulu kapasitemizi genişletmek, uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü arttırmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Özgün marka ve tasarımların yaratılması, katma değeri yüksek ürünlere yönelinmesi çağrısında bulunan Fayat, küresel piyasalarda baş döndüren değişimin hızına ayak uydurabilmek için eğitimin şart olduğunu, iyi yetişmiş, gelişmeleri yakından takip eden, vizyon sahibi mühendisler olmadan bu hedeflerin gerçekleştirilemeyeceğini bildirdi.

"MEZUNLARIMIZ KENDİ MARKA VE ÜRÜNLERİNİ ÜRETEBİLECEK YETKİNLİKTE"

Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy ise İTÜ'nün bilimle, teknolojiyle, sanatla ve sporla markalaşmış bir kurum olduğuna dikkati çekerek, fakültenin derin mühendislik bilgisi ve disiplinler arası bir yapıda, tüm sanayi dallarıyla işbirliği yapabilecek nitelik ve donanımda olduğunu aktardı.

Gürsoy, "Mezunlarımız gerek ulusal gerekse uluslararası arenada kendi marka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte yetişiyor. Mensuplarımıza ve tüm

mezunlarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu konuda fakülte olarak iddialıyız. Halen 414 Tekstil Mühendisliği, 141 Moda Tasarımı, 58 Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı olmak üzere toplam 613 öğrencimiz ile eğitimimize devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara