Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Teksas Katolik kilisesinde rekor sayıda istismarcı rahip

Roman Katolik liderler tarafından Texas’ta Katolik kilisesi 300 civarında rahibin ve diğer şahısların çocukları cinsel istismara karıştığını tespit etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-02 10:22:53

Teksas Katolik kilisesinde rekor sayıda istismarcı rahip

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Amerikan devleti ve federal soruşturmacıların kilisenin olayları ele alışını incelemesinin ardından ortaya çıkan sayı kilise tarafından verilen en yüksek rakam oldu.

15 psikoposluk bölgesinde ve Ağustos ayında Pensilvanya'da bir soruşturma kurulu raporuyla binlerce çocuğun 70 yıllık bir süre içinde 300'den fazla papaz tarafından nasıl cinsel istismara uğratıldığını ortaya koydu. İstismara karışanların isimleri ise internet üzerinden yayımlandı.

 Amerika Katolik Psikoposlar Birliği Başkanı Kardinal Daniel DiNardo tarafından, “Texas piskoposları bu rahiplerin isimlerini bunlar yüüznden acı çekenlerin iyileşemeleri ve umuta kavuşmaları için doğru ve adaletli bir şekilde duyurma kararı almıştır”açıklaması yapıldı.

Pensilvanya'dan gelen raporun ardından aylar içinde ABD'nin farklı pisikoposluk bölgelerinden de çocukları istismar suçlamasına karışan rahiplerin ve diğer şahısların isimlerini duyurdular. Bazı eyaletler ise kiliselere yönelik kendi soruşturmlarını açtı.

Texas Katolik bölgeleri ise geçtiğimiz Kasım ayında Galveston-Houston başpiskoposluk bölgesindeki ofislere yönelik bir rahiple ilgili suça yönelik soruşturmalar başlatılmasından bu yana suçlamaların odağında yer alıyordu. 

Teksas nüfusunun yüzde 30'u ya da kendini Katolik olarak tanımlayan 8.5 milyon insan ABD çapında en fazla Katolik oranını temsil ediyor.

15 Teksas bölgesi tarafından listenene istismarcı rahiplerle ilgili bilgiler 19402lara kadar uzanıyor. Ancak hakimlerin isimleri listelenen bu kişilere ne cezalar vereceği belirsiz. Teksas'da adları ilan edilen rahiplerin çoğu ülke çapındaki kiliselerin çoğunda olduğu gibi ölmüş bulunuyor.

Kaynak: Presstv.com

 

Haber Ara