Dolar

32,5507

Euro

35,0027

Altın

2.427,68

Bist

9.722,09

Tekrardan dershane olabilecekler mi?

Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılarak özel okula dönüşmesini öngören yasayı iptalinin ardından “temel lise” olmak için geçici ruhsat alan kurumların tekrar “dershane” olup olamayacağı tartışılmaya başlandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 09:40:40

Tekrardan dershane olabilecekler mi?

Dershane yöneticileri, temel liseye dönüşen dershanelerle ilgili kararı Milli Eğitim Bakanlığı'nın vereceğini belirterek bu kararı bekleyeceklerini söylediler. Ortaya çıkan belirsizliğe işaret eden dersane yöneticileri şu noktalara dikkat çektiler:

DERSHANE OLABİLECEK MİYİZ: İptal kararından sonra dershaneler kapanmıyor. Henüz temel lise için ruhsat almayanlar başvurularını geri çekebilir ve yollarına dershane olarak devam edebilir. Ancak dönüşenlerin durumu ne olacak? Dershaneciliğe geri dönebilecek mi?

KİM TEMEL LİSEYE GİDER: Dershane varken hangi veli çocuğunu temel liseye yollayacak? Ailelerin tercihi temel lise değil, dershane olacak. Bu durumda temel lise hangi öğrenciyi bulacak?

‘Veliler tedirgin olmasın paralarını iade ederiz'

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü çocuklarını temel liseye yazdıran velilere tedirgin olmadan Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu liselerle ilgili kararını beklemelerini öneriyor: “Hepimiz MEB'in temel liselerin tekrar dershane olup olamayacağına ilişkin sorumuza yanıt arıyoruz. Eğer temel lise için geçici ruhsat alan kurumların dershanecilik yapabileceklerini söylerse, çoğunluk dershaneye döner. Çünkü dershane varken aileler temel liseye gitmez. Velilerimiz de tedirgin olmadan kararı beklesin. Eğer çocuklarını temel liseye yazdıran, ücret ödeyen velilerden vazgeçenler ve dershaneye devam etmek isteyenler olursa onlardan dershane ücreti alırız, okul için ödedikleri bölümü de iade ederiz.”

Haber Ara