Dolar

32,5492

Euro

34,8712

Altın

2.429,70

Bist

9.722,09

'Tekrar seçim için mırıldanılan cümleler'

Ahmet Hakan, 7 Haziran seçimlerinden sonra henüz hükümetin kurulmamasıyla birlikte konuşulan erken seçim senaryolarını değerlendirdi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 05:59:55

'Tekrar seçim için mırıldanılan cümleler'

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü "Tekrar seçim için mırıldanılan cümleler" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP başlıklarıyla erken seçim üzerine konuşulanları kurguladı. Erdoğan için, İki puan oradan, iki puan buradan gelir... Ve AK Parti yeniden tek başına iktidar olur; Davutoğlu için, Seçim başıma bela... Tek başına iktidar çıkarsa Saray vesayeti sürer; CHP için, 13 yılın ardından adamları ne güzel tek başına iktidar olamamışken yakalamıştık; MHP için, Acaba fazla mı uzlaşmaz tavır koyduk? Acaba oyları AK Parti'ye kaptırır mıyız?; HDP için ise, Keşke barajı yüzde 15'e çıkarsalar... Bizim oylar da yüzde 15'i aşsa... Bize göre hava hoş aslında... ifadelerini kullandı.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısından bir bölüm:

SARAY: İki puan oradan, iki puan buradan gelir... Ve AK Parti yeniden tek başına iktidar olur... Muhalefet de oturur aşağı... Fanustu, 17 Aralık idi, 25 Aralık idi... Hepsi gündemden düşer... Şöyle rahat bir nefes almış oluruz.

DAVUTOĞLU: Seçim başıma bela... Tek başına iktidar çıkarsa Saray vesayeti sürer... Oysa koalisyonu kuruversem... Saray vesayetini gevşetirim... "Lider" olurum. "Tek muhatap" olurum.

CHP: 13 yılın ardından adamları ne güzel tek başına iktidar olamamışken yakalamıştık. Tekrar seçimde yeniden tek başına iktidar olurlarsa... Yandı gülüm keten helva! Ne yapıp edip koalisyonu kurmalıyız.

MHP: Acaba fazla mı uzlaşmaz tavır koyduk? Acaba oyları AK Parti'ye kaptırır mıyız? Acaba yeni seçimden en zararlı biz çıkar mıyız? Son anda bir koalisyon manevrası yapsak ne olur?

HDP: Keşke barajı yüzde 15'e çıkarsalar... Bizim oylar da yüzde 15'i aşsa... Bize göre hava hoş aslında... Koalisyon da olur, seçim de olur. Her halükârda oyumuz düşmez, artar. Aslında no problem yani.

Tekrar seçim olursa şu işler nasıl olacak?

CUMHURBAŞKANI yine açılış adı altında miting yapacak mı?

Cumhurbaşkanı, güneydoğu kentlerinde Kürtçe Kuran sallayacak mı?

Cumhurbaşkanı "400 isterim" mi diyecek, "Tek başına iktidara fitim" mi diyecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yine çok bağıracak ve yine Tayyip Erdoğan'ı taklit edecek mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmalarını yine bitmek tükenmek bilmez selamlar faslına ayıracak mı?

Havuzun medyası, yine "Haçlı ittifakı" diye manşet atacak mı?

Havuzun medyası, yine muhalefete zırnık koklatmayacak mı?

Devletin TRT'si bütün imkânlarını AK Parti için ortaya dökecek mi?

Ethem "Ben Şems'im, O da Mevlana" çıkışını tekrar edecek mi?

AK Parti "Tek başımıza iktidara gelirsek yolsuzluk yaptıkları iddia edilen bakanlarımızı kurtaracağız" diyecek mi?

"PKK, MHP, HDP, CHP, DHKP-C.... Hepsi ittifak kurdu" denilecek mi?

Demirtaş'a saz çalıp türkü söylemek yasaklanacak mı?

NOT: Sadece seçim gündemli MHP destekli bir AK Parti azınlık hükümeti de söz konusu olabilir. Ancak bu koalisyonun tek bir hedefi olur: Türkiye'yi kasım ayında seçime götürmek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara