Dolar

32,5878

Euro

34,8455

Altın

2.503,43

Bist

9.678,28

Teklif götürülen isimler belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulacak seçim hükümetinde kabinede yer alması için teklif götürülecek isimler belli oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 14:47:29

Teklif götürülen isimler belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümetinde yer alması için CHP'den Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan Toker, İlhan Kesici, Deniz Baykal ve Tekin Bingöl'e teklif götüreceği belirtildi.

Seçim hükümetinde yer alması için teklif götürülen MHP'li isimler ise, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Tuğrul Türkeş ve Meral Akşener oldu.

Seçim hükümetinde yer alacak HPD'li isimler olarak da Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca olarak belirlendi.

Seçim hükümetinde AK Parti'den 11 ismin yer alması bekleniyor. AK Parti'de üç dönem kuralına takılan isimlerin seçim hükümetinde yer alması beklenmiyor. CHP ve MHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını daha önce açıklamışlardı.

3 DÖNEMLİKLER YOK

Seçim hükümetinde AK Parti'den 11 ismin yer alması bekleniyor. AK Parti'de üç dönem kuralına takılan isimlerin seçim hükümetinde yer almayacak.

CHP ve MHP'nin seçim hükümetinde yer almayacağını açıklaması nedeniyle bu bakanların bağımsızlar arasından seçilmesi bekleniyor.

24 SAAT İÇERİSİNDE YANIT BEKLENİYOR

Başbakan Davutoğlu, geçici hükümette yer almasını istediği isimlere mektup gönderecek. Söz konusu isimlerin bu mektuba 24 saat içerisinde cevap vermesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK SÜRE DÜN BAŞLADI

7 Haziran'daki genel seçimlerin ardından hükümeti kurma görevini alan Davutoğlu'nun koalisyon turlarından sonuç çıkmamıştı. 

Bunun üzerine erken seçim kararı alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçici hükümeti kurma görevini dün tekrar Ahmet Davutoğlu'na vermişti.

1 Kasım'da yapılacak erken seçime kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümeti kurması için Davutoğlu'nun 5 gün süresi bulunuyor.

Haber Ara