Dolar

32,5981

Euro

34,8721

Altın

2.494,36

Bist

9.593,89

Tekden Ortaokulu yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi

Tekden Ortaokulu'nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-19 16:33:39

Tekden Ortaokulu yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi
Tekden Ortaokulu'nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Göksel Orhan, "Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 15 yaşında olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı bağrından çıkarmıştır. Öğrencilerimizi bu inançla geleceğe taşıyacağız" dedi. Orhan konuşmasına şöyle devam etti; "Sizleri karşılamanın, görmenin, sizlerle buluşmanın heyecanı, mutluluğu, coşku ve sevinci içinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış programımıza hoşgeldiniz. Sevgili öğrenme arkadaşlarım, binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, afetler, yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 15 yaşında olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı bağrından çıkarmıştır. Öğrencilerimizi bu inançla geleceğe taşıyacağız. Bilginin gücünü, bilgenin erdemliğini donatıp, kardeşin, kardeşliğin, barışın adaletin, cesaretin, yardımseverliğin, vatanseverliğin liderleri olarak yetiştireceğiz. Böylece vatanımıza, milletimize, insanlığa, ailesine faydalı olmalarını sağlayacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Hedef, inanç, amaç birliğimiz en büyük gücümüzdür. Bu yıl daha da güçlendik. Eğitim lideri kadromuzu daha da güçlendirdik. Sistemimizi daha da güçlendirdik. Eğitim lideri arkadaşlarım, sorumluluğumuz büyük. Yükümüz ağır, işimiz çok kutsal ve değerlidir. Öğrencilerimizdeki yetenekleri keşfetmek bizlere düşmektedir. Ülkesine, dünyaya katkılar sunacak bireyler haline getirmek en büyük vazifemizdir."

Tekden Ortaokulları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ise törende yaptığı konuşmada, aileleri kendilerini tercih ettikleri için tebrik ederek, öğrencileri en iyi eğitimcilerle buluşturarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Tekden, "Siz güzel çocuklarımız olmayınca bu binaların hiç tadı çıkmıyor. Sizin bağrışlarınız Sizlerin gürültünüz, coşkunuz olacak ki buralar güzelleşsin. İnşallah o güzel günler yeniden geldi diye düşünüyorum. Sizlerle buluşmak gerçekten çok güzel. Çok üzüntülü, sıkıntılı, çileli bir yaz geçirdik. Emperyalistler hep dışardan gelirdi, biz dışarıya yönelik ordu besledik, bu sefer onların taşeronları içimizden çıktı. İçimizden çıkan hainler bu milletin bağımsızlığına göz dikti. Bu milletin bağımsızlığını yok edip emperyalist ülkelere payanda yapmak istediler. Ama bilmiyorlardı ki bu millet değişmedi. Sizler bu milleti çağlar üstü aşırıp bir dünya gücü haline getireceksiniz. Buna inancım sonsuz. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Aileleriniz sizi en güzel eğitimcilere, en güzel okula teslim etti. Onları takdir ediyorum. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Biz de sizler için hepiniz birer cevhersiniz diye düşünerek bu cevheri mücevher haline getirecek sanatkarlarla buluşturduk sizi. Türkiye'nin en güçlü, en donanımlı eğitimcileriyle sizleri buluşturduk" dedi

Açılış töreni öğrencilerin gösterileriyle devam ederken, ilk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

Haber Ara