Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Tek başına ABD helikopterini düşürdü! Pentagon'un korkulu rüyası 'Doktor Emin'

Afganistan'da ABD'nin yeni bir karar aşamasına gelmesi ülkede bulunan ve merkezi hükümete karşı ilerleyişini sürdüren Taliban'ın başarısını bir kez daha ön plana çıkardı. Ülkede bulunan cihat yanlıları arasındaki 'Doktor Emin' efsanesi ilk kez bir makale ile ete kemiğe büründü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-21 18:01:39

Tek başına ABD helikopterini düşürdü! Pentagon'un korkulu rüyası 'Doktor Emin'
TIMETURK | ÇEVİRİ

Geçtiğimiz günlerde Başkan Donald Trump'ın Suriye'nin ardından Afganistan'da görev yapan askeri personelin yarısını geri çekme kararı aldığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayandırılan haberlerde Trump'ın Afganistan'dan yaklaşık 7 bin asker çekmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Afganistan'da görev yapan ABD askerlerinin sayısı ise 14 bin civarında.

Peki ABD başkanı Donald Trump'ı bu kararı almasına iten neydi? Şüphesiz Afganistan'da son yıllarda yaşanan Taliban İslam Emirliği Hareketinin ilerleyişi. Ülkenin yüzde 47'sini kontrol altında tutan Taliban 2018 yılında yaklaşık 50 ABD askerini düzenlediği saldırılarla öldürdü.

İşte o saldırılarının biri Afganistan'ın Host ilinde meydana gelen ve ABD'ye büyük kayıp verdiren ABD ordusuna ait Shinok helikopterine düzenlenen saldırı oldu. Resmi olarak açıklanmasa bile saldırıda çok sayıda ABD askerinin hayatını kaybettiği fotoğraf ve videolarla belgelendi.

O saldırıda Taliban arasında 'Doktor Emin' olarak bilinen savaşçının rolü kulaktan kulağa dolaşrak bir efsane haline geldi. Dilden dile dolaşan hikayeler Doktor Emin'i yakından tanıyan ve Afganistan'da onunla birlikte kalan bir Taliban savaşçısının Justpaste.it'e yazdığı 'Anı Makalesi' ile ortaya çıktı.

WhatsApp Image 2019-01-21 at 16.57.43

İşte o makale;

''Yıl 2008... Veziristan'da yılın son günleriydi tanıştık. Sessizliği ve nöbet tutmaya olan şevki göze çarpıyordu. Çok hoş bir tabiatı vardı. 2009 yılında Allah Subhenehu ve Teâla bize beraber bir sefere çıkmayı nasip etti. 4 ay boyunca kesintisiz beraber kaldık. Öğrendiğimde çok şaşırmadım; İstişhad ameliyesi yapmak için kendini yazdırmıştı. Çok Kur'an okur ve Davud orucu tutardı ve buna hiç ara vermezdi.

Geceleri teheccüd namazını kaçırmaz ve secdelerinde ağlayarak Allah Subhenehu ve Teâla'dan şehadet niyaz ederdi. Onun gibi şehadete hırslı adam az gördüm. Gece namazlarını hiç aksatmaz ve kuşluk namazını genellikle 10 rekat kılardı. Kardeşlerine hizmette hep öndeydi. Hayr işlerinde öncü olmayı seviyordu. Her türlü amelle Rabbine yaklaşmayı adet edinmişti, hiçbir ameli küçümsemezdi. Bu yiğit öyle anlatarak bitirilmez, ama Sevgili kardeşimin ricası üzerine bir şehidin hayatını kısaca yâd ediyorum. O kardeşim ki gözlerim onun gibisini az gördü. Onun hasletleri ve faziletleri sayılamayacak kadar çoktu. Kendisi çok güzel rüyalar görürdü. Bir keresinde rüyasında nereye gitse yağmur bulutlarının kendisini takip ettiğini ve yağmur yağdığını görmüştü. Rüya tevilinden anlayan bir Şeyhe sorduğunda "Kendisinde Allah'ın rahmeti olduğunu ve gittiği yerlere bereket ve hayır götürdüğünü söylemişti." Evet, vallahi gittiği her yerde rahmet oluyordu. Gittiği her yerde kardeşleri sünnet oruçlarına ve gece namazlarına başlıyordu. Konuşarak değil amelleriyle herkesi teşvik ediyordu. Gittiği her yerde ibadetler artıyordu; bundan daha büyük rahmet, bereket ve hayır ne olabilir ki?

Yine kendisi çoğu zaman rüyasında ezan okuduğunu görürdü. Bir kaç rüya tevilinden anlayan birilerine sormuştu ama tatmin edici yorumlar alamamıştı. En son bir Şeyhe sorduğunda Şeyhin cevabı "Şeytan senden uzak ve sana yaklaşamıyor" cevabını almıştı. Hadisde ki ezan okunduğunda şeytanın kaçmasını binaen rüyayı bu şekilde yorumlamıştı. Ve şehadet ederim ki ve gözlerime dolan yaşlarım şahittir ki Doktor Emin gerçek ismi gibi 'Salih' bir insandı. Boş şeylerle uğraşmaz, vaktini zikir ve Kur'an okuyarak geçirirdi. En zor şeyleri kendisi üstlenirdi.

Kardeşlerine her zaman zorlaştıran değil kolaylaştırandı. Cesareti de herkes tarafında bilinir gözü pek karaydı. Allah'ın düşmanlarına zarar vermek için can atardı. Evet, kardeş istişhad ameliyesini bekliyordu, bunun için gerçekten çok bekledi ve çok da çaba harcadı. Patlayıcı ile dolu bir kamyon ile Amerikalıların üssüne ameliye yapmak istiyordu. Zaman geçtikçe daha çok hırslanıyor ve Rabbine kavuşmak için heyecanlanıyordu. Birgün kendisine tertibi için sorduğumda ne oldu diye, verdiği cevap beni çok etkilemişti.

Şöyle dedi: "Ah, ahim. İçim yanıyor. Rabbime kavuşmak istiyorum. Allah yolunda paramparça olup, Rabbimin huzuruna çıktığımda bana, 'Kulum senin bu halin nedir' diye sorduğunda, başımı öne eğmek istiyorum (Rabbim, sen benim niçin bu hale geldiğimi biliyorsun.) Bu tarzda kavuşmak istiyordu Rabbine. Onu anlatacak kadar kalemim kuvvetli değil, olsa idi bile hakkıyla anlayabilecegimi sanmıyorum.

Ve bitirirken; çok beklemenin ardından artık duramıyordu yerinde, sabredemiyordu. Rabbine kavuşması lazımdı. Casusların yoğun olduğu bir yer olan Host ilinde kardeşleriyle beraber bir proje hazırladılar. Cezravili bir kardeş telofon konuşması gerçekleştirecek ve Amerikalıların bölgeye indirme yapmasını bekleyeceklerdi. Olay yeri şahitlerinin anlatmasına göre istedikleri gibi proje olumlu gitti ve indirmeye gelen Amerikalıların Shinok helikopterini ve onlarca Amerikalıyı cehenneme gönderdiler. Sonrasında Apachi helikopteriyle, kardeşleriyle beraber şehadet şerbetini içti.''

Kaynak: Justpaste.it

Haber Ara