Dolar

32,4975

Euro

34,7991

Altın

2.486,87

Bist

9.559,24

Tebboune: Fransa suçlarını itiraf etmeli

Cezayir Devlet Başkanı Abdelmadjid Tebboune, 'Fransa'nın direniş şehitlerinin cenazesini geri getirmesi küçük bir adımdır' diyerek daha fazla geri dönmesi ve suçlarını kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 10:01:05

Tebboune: Fransa suçlarını itiraf etmeli

Cezayir Devlet Başkanı Abdelmadjid Tebboune, "Fransa'nın direniş şehitlerinin cenazesini geri getirmesi küçük bir adımdır" diyerek daha fazla geri dönmesi ve suçlarını kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Tebboune, Cezayir medyasına verdiği röportajda, "Bu küçük adımın durmasını istemiyoruz. Fransa, Cezayirlilere karşı işlenen bazı sömürge suçlarının tanınması gerekiyor” dedi.

“Fransız lobilerinden bizi hedef alanlara karşı, egemenliğimizden bir santim bile geri çekilmeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz” diyen Cezayir Devlet Başkanı Tebbuoune, "Paris ile ilişkiyi bozmaya çalışan bir Fransız lobisi olduğunu ve bu Fransız lobisinin sivil toplum örgütlerini rahatsız etmek için istismar ettiğini" belirtti.

Tebboune, Fransa'da bulunan Cezayir arşivinin Cezayir'e iade edilmesi gerektiğini de vurguladı.

ERKEN PARLAMENTO SEÇİMLERİ

Tebboune, parlamento seçimlerinin de 1 Kasım'da yapılacak referandumun ardından yapılacağını söyledi.

Aralık 2019'da ülke Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Tebboune, eski cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'yı Nisan 2019'da istifaya zorlayan kitlesel protestoların taleplerine yanıt olarak siyasi ve ekonomik reformları uygulama sözü vermişti.

Kaynak: En-Nahar, Reuters

Haber Ara