Dolar

32,5953

Euro

34,7829

Altın

2.416,49

Bist

9.645,02

TDV Sri Lanka'da 5 bin Kur'an-ı Kerim dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı, 'Hediyem Kur'an Olsun' projesi kapsamında Tamilce mealli bastırılan 5 bin Kur'an-ı Kerim'i Sri Lanka'da yaşayan Müslümanlara dağıttı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-25 12:19:21

TDV Sri Lanka'da 5 bin Kur'an-ı Kerim dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kinniya, Kandy, Trinkomali ve Batikalan bölgelerindeki belirlenen medrese ve camilerde Kur'an-ı Kerim dağıtım törenleri düzenledi.

Programlarda, Tamilce mealli bastırılan 5 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara hediye edildi.

TDV'nin Sri Lanka Sorumlusu Mikail Çolak,  22 Mayıs'ta geldikleri Sri Lanka'da 3 gündür Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını söyledi.

Bugün itibarıyla 5 bin Kur'an-ı Kerim'i Müslümanlarla buluştuklarını belirten Çolak, "Buradaki Müslümanlar milletimize müthiş teveccüh gösteriyor. Türkiye'yi ve milletimizi çok seviyorlar. Bizleri burada gördükleri için çok mutlu oldular." dedi.

"Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında ilerleyen süreçte yerel diller başta olmak üzere birçok farklı dilde meal hazırlayarak Müslümanlara hediye etmeye devam edeceklerini anlatan Çolak, bu konuda kendilerine destek veren bağışçılara da teşekkür etti.

5 BİN GIDA PAKETİ DAĞITILDI

TDV, Kinniya, Kandy, Trinkomali ve Batikalan bölgelerindeki belirlenen alanlarda ve adreslerde de Müslümanlara un, pirinç, yağ gibi gıda maddelerinden oluşan paket verdi.

TDV'nin Sri Lanka Sorumlusu Mikail Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla 5 bin gıda paketini Müslümanlara ulaştırdıklarını söyledi.

Ramazan dolayısıyla başlatılan gıda yardım faaliyetinin sona erdiğini belirten Çolak, "Bu vesileyle ramazanı şerifte zekatını, fitresini veren diğer hayır ve hasenatlarıyla destek olan tüm halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Emanetlerini yerine getirdiğimizi ve en ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığımızı bu vesileyle ifade etmiş oluyoruz." diye konuştu.

Haber Ara