Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

TDV KAGEM'in yaz okulunda çocuklar eğlenerek öğreniyor

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen yaz okulunda Kur'an-ı Kerim, din ve hayat derslerinin yanı sıra yaş pasta ve kek yapımı, medya okur yazarlığı, fotoğrafçılık, mekatronik ve robotik kodlama atölye çalışmaları yapılıyor- TDV KAGEM Müdürü Nurcan Yavuzyiğit:- 'Program boyunca doğrudan bilgi sunmak yerine bilginin temeli ve kaynağı, nerede

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-25 11:04:57

TDV KAGEM'in yaz okulunda çocuklar eğlenerek öğreniyor
SEFA ŞAHİN - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezince (KAGEM) öğrencilere yönelik düzenlenen yaz okulunda Kur'an-ı Kerim, din ve hayat derslerinin yanı sıra yaş pasta ve kek yapımı, medya okur yazarlığı, fotoğrafçılık, mekatronik ve robotik kodlama atölye çalışmaları, eğlence formatında yapılıyor.

TDV KAGEM Müdürü Nurcan Yavuzyiğit, merkez tarafından 10-17 yaş arasındaki kız ve erkek öğrencilere yönelik bu yıl beşincisi düzenlenen yaz okulu programını AA muhabirine anlattı.

Eğitimlerin bu yıl ortaokul ve lise öğrencileri ayrı ayrı olmak üzere iki periyot şeklinde yapıldığını belirten Yavuzyiğit, üç hafta süren eğitimlerin 2 Ağustos'ta sona ereceğini bildirdi.

Yavuzyiğit, bu yıl "Cuma namazı" etkinliği kapsamında çocuklarla başkentin merkezi ve tarihi camilerini ziyaret edip ardından namaz kıldıklarını belirterek, "Sabah itibarıyla iki ders üst üste Kur'an-ı Kerim dersi oluyor. Bilenler ve bilmeyenler olarak sınıfları ikiye ayırdık. Kur'an-ı Kerim'den sonra din ve hayat dersini ekledik. Burada temel dini, akaidi bilgiler, Hz. Peygamber döneminden ve Kur'an-ı Kerim'den kıssalarla bunları birazcık daha hikayeleştirip anlatarak eğitim vermeye çalıştık." dedi.

Geleneksel Türk-İslam sanatlarından çini ve geometrik desen, fotoğrafçılık, yaş pasta ve kek yapımı ile mekatronik ve robotik kodlama gibi atölye çalışmalarının yapıldığını aktaran Yavuzyiğit, "Çini atölyesi için öğrencilerimize bazı materyaller getirdik. Onları kendileri boyuyorlar. Sonra hocamız onları fırınlıyor. Sonunda da yapmış oldukları bu eserleri çerçeveleterek kendilerine hediye ediyoruz." diye konuştu.

- Sosyal medya kullanan öğrenciler için fotoğraf atölyesi

Yavuzyiğit, uzmanlar eşliğinde ilk yardım eğitimi, beslenmenin önemi ve zaman yönetimi gibi konularda seminerler verildiğini bildirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Program boyunca doğrudan bilgi sunmak yerine bilginin temeli ve kaynağı, nerede ve nasıl kullanılacağına dair ipuçları ile birlikte gençlerin öğrenirken keyif alması da asıl önceliğimiz oldu. Özellikle sosyal medya kullanan lise öğrencileri için fotoğraf atölyesi kurduk. Instagram fotoğrafçılığı diyebiliriz. Bir saat onun dersini, tekniklerini aldılar. Sonra da Ankara Kalesi'nde bir keşfe çıkıp uygulamalı olarak öğrendiler. Öğrencileri Mamak'ta Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'ne götürdük. Ayrıca Tepetaklak Ev'i ziyaretimizde çok renkli kareler çıktı."

Gelecek eğitim yılında yaz okulundaki programın devam edebilmesi için "cumartesi etkinliği" düzenleneceğini duyuran Yavuzyiğit, şunları söyledi:

"TDV KAGEM'in yaz okuluna geçen yıl 60 kişi katılmıştı. Bu yıl ise yaz okulundan 135 öğrenci mezun olacak. Sosyal Destek ve Eğitim Merkezindeki (SDEM) yaz okulu faaliyetlerine ise Suriye, Irak ve Fas yoğunluklu olmak üzere 10-14 yaş arasındaki 40 öğrencimiz katıldı. Onlara da benzer eğitim programlarını düzenledik. Türk halkını biraz daha az tanıdıkları ve bildikleri için ileride okul hayatlarına destek olmak amacıyla meslek tanıtımı yapılıyor. Alan uzmanları gelerek kendi mesleklerini onlara anlatıyorlar. Bu arkadaşlarımız dezavantajlı grup diyebileceğimiz bir grup olduğu için bu seminerlere özgüven tazeleme etkinlikleri diyebiliriz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara