Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

TBMM'nin yeni Başkanı belli oldu

Meclis, başkanını seçti. AK Parti Adayı İsmail Kahraman 3. turda 316 oyla Meclis Başkanı oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 19:53:45

TBMM'nin yeni Başkanı belli oldu

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

İsmail Kahraman (1940, Rize, Türkiye), Türk Avukat, siyasetçi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır.Evli ve dört çocuk babasıdır.

Refah Partisi'nden XX. ve Fazilet Partisi'nden XXI. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı olarak görev aldı. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak XXVI. Dönem İstanbul Milletvekilliği oldu. 18 Kasım 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis Başkan adayı olarak açıklanmıştır.

AYASOFYA'DA NAMAZ

- MTTB'nin kayıtlarına göre Kahraman, 1 Nisan 1967'de Çağdaş Sovyetler Birliği resim heykel grafik sergisindeki Lenin büstünü kaldırmak için de büyük mücadele vermişti. Serginin önüne Rusça ‘Defol' yazan bir siyah çelenk de bıraktıran Kahraman, sergiyi kapattırmakta başarılı olamamıştı.

- 1967'de Papa 4. Paul, Ayasofya'yı ziyareti sırasında diz çöküp dua etmişti. Turistler de Papa'ya eşlik edince, Kahraman öncülüğündeki MTTB bunu ‘Ayasofya'da ayin' olarak yorumladı. Kahraman, bunun ‘Yaralayıcı' olduğunu söylerken “Madem Papa dua ediyor, öyle ise ibadete açık” diyerek MTTB üyeleriyle birlikte Ayasofya'da toplu namaz kıldı.

Haber Ara