Dolar

32,5258

Euro

34,8420

Altın

2.488,57

Bist

9.545,31

TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılması

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu:- '(IKBY'nin referandum kararına karşı) Meclisi, hükümeti, Cumhurbaşkanlığı, TSK'sıyla hazır vaziyette. Böyle bir şeye girme' mesajı verilecek. Doğru bir mesaj, bu mesajın verilmesi lazım'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 13:01:50

TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılması
AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin, "(IKBY'nin referandum kararına karşı) Meclisi, hükümeti, Cumhurbaşkanlığı, TSK'sıyla 'bu iş hazır vaziyette. Böyle bir şeye girme' mesajı verilecek. Doğru bir mesaj. Bu mesajın verilmesi lazım." dedi.

Kuzu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararı ve Meclisin Irak ile Suriye tezkerelerine ilişkin olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuya ilişkin, "Bu konu nereye varırsa varsın gerekli tüm tedbirler alınacak" yönündeki açıklamalarını anımsattı. İktidar ve muhalefeti ile birlikte, "bunu yapma" denileceğini dile getiren Kuzu, TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin, "(IKBY'nin referandum kararına karşı) 'Meclisi, hükümeti, Cumhurbaşkanlığı, TSK'sıyla hazır vaziyette. Böyle bir şeye girme' mesajı verilecek. Doğru bir mesaj; bu mesajın verilmesi lazım." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "tezkereye, 'savaş tezkeresi' diye değerlendirmeler var. Sizin değerlendirmeniz ne olacak?" sorusu üzerine Kuzu, "Savaş tezkeresi demek doğru olmaz ama gerektiği zaman orada kullanılabilecek olan bir tezkere. 'Bu tezkere çıktı, hadi savaşa girdin' diye birebir ilişki kurmak doğru olmaz ama tedbir ve mesaj türünden bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Zamanlaması da çok doğru. Bekleyin, göreceğiz yarın inşallah." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Ara