Dolar

32,5943

Euro

34,7879

Altın

2.497,71

Bist

9.455,83

TBMM koridorunda 'Mehmetçik' tartışması

Libya tezkeresinin oylanması öncesi, TBMM'de AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve CHP'li Engin Altay arasında 'Mehmetçik' tartışması yaşandı. Altay'ın Mehmetçik'e, lejyoner yakıştırması yapması tansiyonu yükseltti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 16:17:47

TBMM koridorunda 'Mehmetçik' tartışması

Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Meclis'te oylanmasının hemen öncesinde, basın koridorunda karşılaşan AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP'li Engin Altay arasında tezkere tartışması yaşandı.

AK Partili Akbaşoğlu, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile birlikte basın mensupları ile sohbet ederken yanlarına gelen CHP'li Altay'a, "Hep beraber Meclis'te inşallah bu meseleyi görüşeceğiz. Milletin ve devletin menfaatleri doğrultusunda inşallah hep beraber münhasır ekonomik bölgeyle ilgili yaptığımız bu anlaşmanın, mütemmim yüzü olan bu anlaşmanın gereğini hep beraber yerine getirmemiz lazım" dedi.

"MEHMETÇİK'İ LEJYONER GİBİ KULLANMAK..."

CHP'li Altay, Akbaşoğlu'nun sözlerine, "İnşallah sizi bir yanlıştan çevireceğiz. Savaş ilan etmeniz lazım mütemmim olarak bakarsınız, milleti yanıltmayın. Oraya diplomat gönderin asker değil. Mehmetçik'i lejyoner gibi kullanmak bu Meclis'e yakışmaz. Yapmayın, çok ayıp" şeklinde yanıt verdi.

"MEHMETÇİĞE BÖYLE BİR SIFAT TAKMAK ÇOK AYIP"

Akbaşoğlu, "Milleti siz yanıltıyorsunuz. Biz hak ve menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Mehmetçiğe böyle bir sıfat takmak çok ayıp" şeklinde çıkış yaptı.

Altay, "Mehmetçik'i lejyoner gibi kullandırtmayın diyoruz. Bu Mehmetçik'e sıfat takmak değil, siz Mehmetçik'i Mehmetçik olmaktan çıkarıyorsunuz" diyerek, basın koridorundan ayrıldı.

LEJYONER NEDİR?

Lejyoner Roma ordusundaki askerlere verilen isimdir.

Haber Ara