Dolar

32,4799

Euro

34,6017

Altın

2.483,12

Bist

9.569,34

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

'İsveç'te referandum için oy kullanacak yaklaşık 38 bin seçmenimiz, AK Parti'nin yurt dışı bilgilendirme toplantılarının sistematik bir biçimde engellendiği ortamda, Türkiye'nin geleceği konusunda halk oylamasına katılımı tarihi bir sorumluluktur'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 11:24:50

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "İsveç'te referandum için oy kullanacak yaklaşık 38 bin seçmenimiz, AK Parti'nin yurt dışı bilgilendirme toplantılarının sistematik bir biçimde engellendiği ortamda, Türkiye'nin geleceği konusunda halk oylamasına katılımı tarihi bir sorumluluktur." değerlendirmesinde bulundu.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Mart 1967 tarihinde Stockholm'da Türkiye ile İsveç arasında iş gücü anlaşması tanzim edildiğini ve kitlesel iş gücü göçünün resmi olarak başladığını belirtti.

İsveç'te yaşayan vatandaşların da eğitim, iş hayatı ve siyasetin farklı kademelerinde yer aldığını anımsatan Yeneroğlu, İsveç Parlamentosu'nda 8 milletvekili ve hükümette yer alan iki bakan başta olmak üzere, pek çok Türkiye kökenli vatandaşın İsveç siyasetinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını vurguladı.

İsveç ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacminin yaklaşık 2,8 milyar dolara ulaştığına işaret eden Yeneroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"İsveç'te yaşayan yaklaşık 115 bin vatandaşımız ülkedeki en büyük göçmen gruplarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. İkili ilişkilerimizin önemli bir unsurunu teşkil etmektedir. İsveç'te referandum için oy kullanacak yaklaşık 38 bin seçmenimiz, AK Parti'nin yurt dışı bilgilendirme toplantılarının sistematik bir biçimde engellendiği ortamda, Türkiye'nin geleceği konusunda halk oylamasına katılımı tarihi bir sorumluluktur. Bu bağlamda diasporadaki tüm vatandaşlarımız gibi bu ülkedeki toplumumuzun da sandığa gitmesi büyük önem taşımaktadır. Yurt dışında yaşayan insanımızın Türkiye'deki seçimlere ilgisi ve hassasiyeti aynı zamanda siyasetin diasporaya yönelik hassasiyetini daha da geliştirecektir."



Haber Ara