Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu'nun k

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu'nun kabulü

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 17:25:49

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu'nun k
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Alman siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve medya mensuplarından oluşan heyeti kabul etti.

Yeneroğlu, aralarında CDU milletvekillerinden Christian von Stetten, David Erkalp ile UETD Genel Başkanı Zafer Sarıkaya'nın bulunduğu siyasiler, Alman STK temsilcileri ve medya mensuplarından oluşan heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Yeneroğlu, Türk-Alman ilişkilerinin siyasi, ticari ve kültürlerarası düzlemlerde çok boyutlu sahip olduğu zenginliğe vurgu yaparak, "Geçtiğimiz haftalarda şunu açık bir biçimde gördük ki karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için hem Türkiye hem Almanya nezdinde gerekli inisiyatifler artırılmalı." dedi. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi noktasında özellikle siyasilere ve medyaya büyük görevler düştüğünü anımsatan Yeneroğlu, batı Avrupa medyasının ekseriyetinin Türkiye ile ilgili haberlerde tercih ettiği dilin daha dengeli ve objektif olmasının beklendiğini vurguladı.

Yeneroğlu ayrıca, heyete TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve komisyona bağlı alt komisyonların çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Heyetteki isimler, FETÖ'nün darbe girişimi, PKK terörü ve diğer güncel siyasi meseleler hakkında Yeneroğlu ile fikir alışverişinde bulundu.

Konuşmaların ardından heyet FETÖ'nün darbe girişiminde Meclis'in bombalanan yerlerini gezdi.

Haber Ara