Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- '(FETÖ elebaşısının Washington Post'taki yazısı) Diplomatik bir kılıfa sarılmış olan işgalci niyetleri ve uluslararası alana yaslanmaya çalışan karanlık terör örgütünün yüzünü görmeye, bizatihi bu makalenin kendisi bile anlamlı örnek teşkil ediyor'- MHP Grup Başkanvekili Akçay: - 'Bu yazı, darbe girişimiyle başarılamayan işgal hamlesinin yabancı askerler e

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 16:46:52

TBMM Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in The Washington Post'taki yazısıyla ilgili, "Diplomatik bir kılıfa sarılmış olan işgalci niyetleri ve uluslararası alana yaslanmaya çalışan karanlık terör örgütünün yüzünü görmeye, bizatihi bu makalenin kendisi bile anlamlı örnek teşkil ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda Grup Başkanvekilleri yerlerinden söz aldılar.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin başladığı gün The Washington Post'ta skandal bir makale yer aldığını, Türkiye'nin "adeta aba altından tehdit edildiğini" söyledi.

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in kanlı elleriyle yayınlanan bu yazıda, Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesinin eleştirildiğini, "tehlikedeki demokrasinin kurtarılması için" Batılı ülkelere ve NATO'ya çağrıda bulunulduğunu ifade eden Akçay, "Türk halkının NATO'dan yardım beklediği iftirasını atmıştır. Bu yazı, darbe girişimiyle başarılamayan işgal hamlesinin yabancı askerler eliyle tekrarlanması için yapılan aşağılık bir zırvadır. Teröristbaşının çağrısı Irak, Suriye ve Libya'da yaşanan manzaranın Türkiye'de de yaşanması için yapılan bir çağrıdır. Türk milleti işgal ve imha hamlelerine her zaman karşı duracaktır. NATO'dan yardım bekleyenlere diyoruz ki: Hadi oradan." diye konuştu,

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, cezaevinde bulunan Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın, İzmit Devlet Hastanesi'nde, ortopedi ile kalp ve damar cerrahi bölümlerinden hekimlerin muayenesi neticesinde ayrıntılı radyolojik testlere acil ihtiyaç duyulduğu belirtildiğini kaydetti. Ancak Gülser Yıldırım'ın, çok sıra var diyerek, tetkikler yapılmadan ve herhangi bir tarih verilmeden Kandıra Cezaevi'ne geri gönderildiğini ve şu anda yürüme güçlüğü çektiğini belirten Yıldırım, "Bu Parlamentonun üyesi olan Sayın Vekilimize karşı bu uygulamaları kabul edilemez buluyoruz." dedi.

Yıldırım, İdris Baluken'in de tedavisinin tamamlanmadan Sincan Cezaevi'nde tutulmaya devam edildiğini öne sürdü.

- "Asla ve asla kabul etmemiz mümkün değildir"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın, açlık grevlerini bir an önce bitirmeleri çağrısını yinelediklerini kaydetti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonunun (KESK) bir terör örgütü olmadığını belirten Altay, "AK Parti'nin içine nasıl binlerce FETÖ teröristi sızmışsa belki KESK'in içine de birkaç terörist sızmış olabilir, ben onu bilmem, onu bilecek olan devletin güvenlik kuvvetleridir ancak koskoca bir KESK'i tümüyle bir terör örgütü gibi görmek ve böyle bir muameleye tabi tutmak demokrasilerde kabul edilebilir bir şey değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Altay, cezaevlerinde kötü muamele, insanlık dışı muamele, psikolojik ya da fiziki işkence iddialarının had safhaya çıktığını savunan Altay, "Hiç kimseye işkence yapılmasını doğru bulmayız, hele hele bir siyasi partinin milletvekillerine, grup başkan vekillerine, genel başkanına psikolojik ve fiziki işkenceyi asla ve asla kabul etmemiz mümkün değildir." diye konuştu.

- "Ne tür düşünceler içinde olduklarına dair fikir verici"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında FETÖ elebaşı, Washington Post'ta diplomatik bir dille, NATO'nun gelecek hafta yapacağı toplantıya atıfla NATO'nun yani bir askeri örgütlenmenin Türkiye'ye vaziyet etmesi gerektiği, Türkiye'yi birtakım belli istikametlerde zorlaması gerektiği şeklinde bir makale kaleme aldığını kaydetti.

"NATO'nun yapısı ve karakteri bellidir, bir ittifak örgütüdür. Ülkelerin iç ilişkilerine yönelik böyle bir çağrı, makaleyi kaleme alan kişinin ve çevrenin ne tür düşünceler içinde olduklarına dair fikir verici nitelikler taşımaktadır." diyen Bostancı, "Bunlara dikkat etmek, diplomatik bir kılıfa sarılmış olan işgalci niyetleri ve uluslararası alana yaslanmaya çalışan karanlık terör örgütünün yüzünü görmeye bizatihi bu makalenin kendisi bile anlamlı bir örnek teşkil ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Sivasspor ve Yeni Malatyaspor'a Başkanlık Divanı olarak başarılar dilediklerini söyledi.

Hamzaçebi, HDP Grup Başkanvekili Yıldırım'ın cezaevindeki iki milletvekilinin sağlık durumuyla ilgili ifade ettiği hususlarla ilgileneceğini, yetkililerle konuşacağını bildirdi.

Haber Ara