Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

TBMM Genel Kurulu

MHP'nin, gıda fiyatlarındaki istikrarsızlıkla ilgili önerisi kabul edilmedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 16:43:24

TBMM Genel Kurulu
MHP'nin, gıda fiyatlarındaki istikrarsızlıkla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde partisi adına söz alan Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, gıda ürünlerinde son yıllarda büyük artışlar meydana geldiğini belirtti.

Türkiye'nin, ülke olarak tarımsal sorunu bulunduğuna işaret eden Karakaya, "Sağlıklı ve ulaşılabilir ucuz gıdaya ulaşmak istiyorsak, öncelikle tarımdaki, tarımsal üretimdeki sorunları halletmek zorundayız." dedi.

Karakaya, Türkiye'nin tarımsal envanterinin olmadığını, bu olmadan neyin, nasıl üretileceğinin ve dağıtılacağının bilinemeyeceğini bildirdi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ülke nüfusunun sürekli arttığını, bu nedenle gıdaya olan ihtiyaca talebin de arttığını vurgulayarak, "Bu yüzden daha çok üretmek zorundayız." diye konuştu.

FAO rakamlarına göre, gıda fiyatları dünyada yüzde 25 oranında azalırken, Türkiye'de yüzde 76 oranında arttığını ileri süren Sarıbal, Türkiye'de tarımın desteklenmediğini, devletin çiftçilere 68 milyar lira ödemesi gerektiğini iddia etti.

"Mazot yüzde 62'nin üzerinde, elektrik de yüzde 50 oranında vergiye tabii." diyen Sarıbal, çiftçinin böyle bir ortamda yeterli ve kaliteli üretim yapamayacağını kaydetti.

Bu arada grup önerisinden önce, CHP ve MHP milletvekilleri arasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, gazeteci Abdülkadir Selvi'ye yönelik sözleri ve ardından yaşanan süreçle ilgili tartışma yaşandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara