Dolar

32,5991

Euro

34,8085

Altın

2.499,01

Bist

9.448,13

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 15:36:13

TBMM Genel Kurulu
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da gündemdışı söz alan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, Aydın'ın 81 il içinde hem nüfus hem de yüzölçümü olarak, 20. sırada bulunmasına karşın, hastane sayısına göre 47, hastane yatak sayısına göre ise 35. sırada yer aldığını belirtti.

Şehrin hastanelerine 10 yıldır bir yatak dahi dahil edilmediğini savunan Yıldız, "10 yıldan beri, AKP 'Sağlıkta devrim yaptım' diyor. Ne yaptınız Aydın'a? Bir gelin burada anlatın." ifadesini kullandı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise AK Parti döneminde Aydın'da ve bazı ilçelerinde yeni hastaneler kurulduğunu ve hastane yatak sayısının da attığını bildirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da dünyanın en görkemli şehirlerden biri olan İstanbul'un, birçok güzellikleri barındırdığını anlattı.

Konuşması sırasında CHP milletvekillerinin "90'lı yılları anlat" diye sataşması üzerine, Boyraz, İstanbul'un, 90'lı yıllarda susuzluktan Kerbela'ya döndüğünü, Haliç'in etrafından geçerken rahatsız edici bir koku hissedildiğini, Ümraniye'de çöp dağlarının patlaması sonucu ölümler yaşandığını, hava kirliliği nedeniyle insanların gaz maskesiyle sokağa çıkmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul'daki su sıkıntısının, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in yaptığı barajlar vasıtasıyla çözüldüğünü savundu.

Boyraz ise İstanbul halkının, 1994 yılından sonra kendisine yapılan hizmetleri takdir ettiğini belirterek, bu tarihten beri yürütülen projelerin, o güne kadar hayal bile edilemeyen projeler olduğuna dikkati çekti.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, ilin sorunları konusundaki konuşmasında, son 14 yılda, geçmişte kurulan fabrikaların mevcut iktidar tarafından kapatıldığını anımsatarak, elde kalan tek fabrika olan şeker fabrikasının ise özelleştirme kapsamına alındığını belirtti.

Muş'a ciddi bir yatırım yapılmadığını, ildeki madde bağımlısı genç sayısının 6 bin ila 8 bin arasında bulunduğunu savunan Yıldırım, Muş'un, milyonları doyurabilecek bir il iken, kendine yetemeyen bir kent haline getirildiğini aktardı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye'de her hanede bir kişinin kredi borcu bulunduğunu kaydederek, ülkenin ekonomik bir çıkmaza hapsedildiğini savundu. Akçay, borçlanmaya dayalı ekonomi politikasının sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

Turizm sektöründeki sıkıntılara da değinen Akçay, bu sektördeki sorunların, turist sayısıyla ölçülemeyecek kadar derin olduğunu iddia etti.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, bazı il ve ilçelerde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugünün köy enstitülerinin kurucusu ve uygulayıcısı İsmail Hakkı Tonguç'un ölümünün 56. yılı olduğunu anımsattı.

Özel, "Bugün geldiğimiz noktada köy okullarını kapatarak, köydeki öğretmenleri köylerden alarak, köydeki çocukları taşımalı eğitime mahkum ederek ve en sonunda alternatif yollar arayan aileleri de Ensar Vakfı gibi vakıflara muhtaç ederek, çocukların 'En iyi okul, evine en yakın okuldur' prensibinden kopartılıp ailelerinden uzak yerlerde, denetimsiz alanlarda kindar ve dindar bir nesil yetiştirme hayalinin projesini yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kurul'da, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın, TBMM İdare Amirliği'nden istifasına ilişkin tezkere okundu.

Haber Ara