Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 14:58:21

TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, "Halep'ten Musul'a Katledilen Çocuklar" konulu gündem dışı söz aldı.

Musul'dan Halep'e katledilen çocukların Avrupa'da burnu kanayınca, kıyamet koparılan çocuklarla aynı konuma gelinceye kadar bu çocuklara sahip çıkacaklarını belirten Yılmaztekin, çocukların adalete ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Yılmaztekin, özellikle sosyal medyada katledilen çocukların görsellerinin paylaşılmasıyla zulmün sıradanlaştırılmaması gerektiğini kaydetti.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat da gündem dışı konuşmasında, üniversitelerin sorunları, tutuklama ve gözaltılara değindi.

Irgat, Türkiye'de cezaevlerinin akademisyenler ve öğrencilerle doldurulduğunu ileri sürerek, hukuksuzluklara son verilmesini istedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise ulusal ve resmi bayramlar ile kurtuluş günlerine ilişkin gündem dışı konuşmasında bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kutlamaların engellenmeye çalışıldığını, bu engellemelerin Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini bir kat daha artırdığını vurguladı.

Ulusal bayramlara ilişkin kutlama törenlerinde yönetmelikle yapılan değişiklikleri eleştiren Tüzün, "Törenlere katılmak üzere, Anıtkabir'e gelen subayların, girişte üzerlerinin aranması kabul edilemez." diye konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e vekaleten yerinden söz alan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, son günlerde partisine yönelik sistemli saldırılar gerçekleştirildiğini belirterek, bu saldırıların biran önce aydınlatılmasını istedi.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara