Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

TBMM'de Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili ve geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal ile görüştü.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 13:18:30

TBMM'de Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM'de bir araya geldi ve yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme yaptı. Meclis'in en yaşlı üyesi olan ve Pazar günü yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine değin bu görevi vekâleten üstlenecek olan Deniz Baykal çıkışta görüşmenin içeriğine dair şu açıklamayı yaptı;

"Hasret giderdik. Meclis başkanlığı konusunda yararlı, verimli bir değerlendirme yaptık. Her şeyi konuştuk. Koalisyon konuları, iç politika, çevremizde olanlar..."

Baykal, "Meclis başkanlığı konusu konuşuldu mu?" sorusuna ise "Böyle bir açıklamam yok. Olduğu zaman görürsünüz" yanıtını verdi.

Baykal-Erdoğan görüşmesi

Baykal daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Görüşme sonrası talebin Cumhurbaşkanı'ndan geldiğini ve partisinin genel başkanının bilgisi dahilinde olduğunu belirtmiş ancak Kılıçdaroğlu daha sonra Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söylemişti;

“Sayın Deniz Baykal televizyona yaptığı açıklamanın biraz daha ayrıntılısını bana anlattı. Bilgim dahilindeydi görüşme. Baykal gitmeye niyetliydi. Ben ‘Sakın kaçak sarayda olmasın' ve ‘Koalisyon konusu olmasın' dedim. Ama içeride koalisyon da görüşülmüş. Sayın Deniz Baykal'ın o gece bana neden ulaşamadığını ise ben de anlamadım. Tam tersine o gece saat 24.00'ten sonra da ayaktaydım ve uyumuyordum.”

Haber Ara