Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

TBMM'de bu hafta, Kanun teklifi görüşülecek

TBMM Genel Kurulunda, Başkanlık Divanı seçilmeyen TBMM ihtisas komisyonlarında; Başkan, Başkanvekili, Katip Üye ve Sözcü seçimleri yapılacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-03 11:30:57

TBMM'de bu hafta, Kanun teklifi görüşülecek

Meclis, Lokman Hekim Üniversitesi kurulmasını öngören ve Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyetinin üye yapısını yeniden belirleyen teklif için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklifle, sporculara yapılan ücret ve ücret sayılan ödemelerin gelir vergisi kesintisi oranlarının geçerlilik süresi, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2019'a uzatılıyor.

"Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi"nin ismi, "Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi" olarak değiştiriliyor.

Ankara'da Sevgi Vakfı tarafından Lokman Hekim Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulacak. Bu üniversite; tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, spor bilimleri fakültesi, meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsünden oluşacak.

YAŞLILAR İÇİN GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ

Sosyal Hizmetler Kanunu'nda değişiklik yapılarak, yaşlılar için de gündüz bakım merkezleri açılabilmesine olanak sağlanıyor.

YÖNETİM YAPISI DEĞİŞİYOR

Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti ile Yönetim Kurulunun üye yapısı yeniden belirleniyor.

Buna göre; Kültür ve Turizm Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı mütevelli heyetinin tabii üyeleri olacak.

Heyetin tabii üyeleri dışında; Cumhurbaşkanı tarafından seçilen dört kişi ve Türkiye Maarif Vakfı tarafından kendi mütevelli heyeti üyeleri arasından seçilen bir kişi, üç yıl süreyle Mütevelli Heyet üyeliğini yürütecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mütevelli Heyetin başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı başkan vekili olacak. Mütevelli Heyet, başkanın ya da başkan vekilinin daveti üzerine üye tamsayısının yarısından bir fazlasının katılımıyla yılda en az iki defa toplanacak.

PASAPORT VERİLEBİLECEK

Yunus Emre Vakfı tarafından yurt dışına gönderilen vakıf personeline hizmet damgalı pasaport verilebilecek.

Başkanvekili, Katip Üye ve Sözcü seçimleri 5 Aralık'ta yapılacak
Başkanlık Divanı seçilmeyen TBMM ihtisas komisyonlarında; Başkan, Başkanvekili, Katip Üye ve Sözcü seçimleri 5 Aralık Salı günü yapılacak.

AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin grup toplantıları yapılacak. AK Parti Grup toplantısında bu hafta milletvekillerine, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hitap edecek.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla, yarın TBMM Kabatepe Parkında, palamut toplama şenliği gerçekleştirilecek.

 

Haber Ara