Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

TBMM Darbe Komisyonu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret etti

TBMM Darbe Komisyonu Heyeti'nin İstanbul Adalet Sarayı'na yaptığı ziyarette soruşturmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, darbe girişimi davalarının Silivri'de görüleceğini belirterek, 'Bu da kaderin bir cilvesi. Silivri'de bugünler için hazırladıkları salonlarda kendileri yargılanacaklar' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-10 16:17:04

TBMM Darbe Komisyonu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret etti
TBMM Darbe Komisyonu Heyeti'nin İstanbul Adalet Sarayı'na yaptığı ziyarette soruşturmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, darbe girişimi davalarının Silivri'de görüleceğini belirterek, "Bu da kaderin bir cilvesi. Silivri'de bugünler için hazırladıkları salonlarda kendileri yargılanacaklar" dedi.

TBMM Darbe Komisyonu Heyeti, incelemelerde bulunmak üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nı ziyaret etti. İstanbul'da 15 Temmuz gecesi yaşanan tüm olaylara ilişkin soruşturma ve kovuşturmaların yürütüldüğü İstanbul Adalet Sarayı'na gelen heyeti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı vekili İsmail Uçar karşıladı.

Adliye girişinde çekilen toplu fotoğrafın ardından, Başsavcı Fidan'ın makam odasında yapılan toplantıda, Başsavcılığın darbe girişimine ilişkin çalışmaları hakkında bilgi alındı. Başsavcı Fidan, darbe girişiminden haberdar oldukları an harekete geçtiklerini ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla gerekli tüm işlemlere başlayarak sorumlular hakkında yakalanmaları emri verdiklerini kaydetti.

Yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar hakkında heyeti bilgilendiren Başsavcı Fidan, "İstanbul'u 3 bölgeye ayırdık. Soruşturmalarla ilgili 3 başsavcı vekili arkadaşım , ben ve yeterli sayıda Cumhuriyet Savcısı olay olay çalışmalar yapıyoruz. Mekanize 2'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yapılan Özkan Aydoğdu Başkanlığı'na yapılan darbe toplantısından sonra bu kişi, sözde İstanbul Sıkıyönetim Komutan yardımcısı olarak atanan general, darbe toplantısı yapıldıktan sonra işgal birliklerinin Sabiha Gökçen Havalimanı, köprüler, İstanbul Valiliği, Belediye Başkanlıkları, AK Parti İl Başkanlığı, havalimanlarına yönlendirilmesi talimatını veren komutandır. Bunların yakalamaları ve adli işlemleri devam ediyor. Şimdiye kadar Sabiha Gökçen ve AK Parti İl Merkezi işgaline ilişkin davamızı açtık. Tutuklu ve tutuksuz yargılan şüpheliler var" dedi.

"Darbe yargılamaları Silivri'de yapılacak"

"Geçen hafta Silivri'yi ziyaret ettik" diyen Başsavcı Fidan, konuşmasının devamında, "Duruşma salonlarımızı gördük. Orada Ergenekon ve Balyoz sürecinin yürütüldüğü duruşma salonlarının haricinde bir duruşma salonu daha var. Bunun kapasitesi 350 tutuklu, bir o kadar da tutuksuz insanı yargılamaya müsait. Ben de şunu düşünüyorum; Bu duruşma salonunu bugünler için hazırladılar. Bu salonda şimdi kendileri yargılanacaklar. Bu da kaderin bir cilvesidir diye düşünüyorum. Hatta duruşma salonlarında sütunlar var, bu beğenilmemiş. Olağanüstü estetik kaygılarla bir duruşma salonu hazırlanmaya başlanmış. Çünkü yargılamayı dünyaya naklen yayınlayacaklardı. Şimdi orada kendileri yargılanacaklar ve kendileri hesap verecekler" ifadelerini kullandı.

"Türk yargısı 15 Temmuz'da tarihi bir duruş sergiledi"

TBMM Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek ise, Başsavcı Fidan'dan soruşturmalar hakkında bilgi aldıktan sonra bir takım değerlendirmelerde bulundu. Petek, bazı ülkelerin OHAL konusunda Türkiye'ye karşın yaptıkları açıklamaları eleştirerek komisyon olarak yaptıkları ziyaretlere değindi.Her gittikleri yerde yaptıkları görüşmeleri kayıt altına aldıklarını belirten Petek, "15 Temmuz Darbe Girişiminde Türk yargısı, Başsavcılarımız, vekilleri, savcılarımız, hakimlerimiz tarihi bir duruş sergilediler" dedi. Heyet, yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından adliyeden ayrıldı.

Haber Ara