Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

TBMM Başkanı kim oldu?

27. Dönem ikinci devre TBMM Başkanlık seçimi 7 Temmuz'da gerçekleştirildi. AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop üçüncü turda aldığı 328 oy ile tekrar TBMM Başkanı seçildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-07 21:28:21

TBMM Başkanı kim oldu?

TBMM Başkanlık seçimine AK Partiden Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP'den Ankara Milletvekili Haluk Koç, HDP'den İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, İYİ Parti'den Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz ve TİP'den İstanbul Milletvekili Erkan Baş aday olarak katıldı.

İlk iki turda gerekli çoğunluk sağlanamadığı için başkanlık seçimi üçüncü turda belli oldu. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 328 oy alarak üçüncü turda TBMM Başkanı seçildi.

Tekrar TBMM Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop, "Yüce Meclisin ve kıymetli milletvekillerinin destek ve takdiriyle seçildiğim bu şerefli görevi yürütürken, bu vazifeyi üstlendiğim süre zarfında, Türkiye'nin ali menfaatlerini, milletimizin hukukunu, sivil siyasetin ve demokrasimizin sıhhatini, yüce Meclisimizin izzet ve itibarını korumak için bütün gücümle çalışacağım ve uygulamalarım daima azami bir dikkatle bu istikamette olacaktır." dedi.

Haber Ara