Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

TBMM Başkanı Kahraman Roma'da

TBMM Başkanı Kahraman Roma'da

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-11 17:41:01

TBMM Başkanı Kahraman Roma'da
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İtalya Senatosu'nda düzenlenen, "Teröre Karşı Bir Strateji: Akdeniz Barışı Diyalog ve İşbirliği" konulu seminere katıldı.

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi toplantısının ardından, İtalya Senato Başkanı Pietro Grasso katılımcılar onuruna öğle yemeği verdi.

Daha sonra senatoda, "Teröre Karşı Bir Strateji: Akdeniz Barışı Diyalog ve İşbirliği" semineri gerçekleştirildi.

Seminerin başlangıcında terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

TBMM Başkanı Kahraman, seminerin açılış konuşmalarını dinlemesinin ardından, salondan ayrıldı.

İtalya Senatosu Başkanı Grasso, konuşmasında, teröre karşı ortak strateji geliştirilmesi gerektiğini belirterek, terör olayları karşısında üzülmenin ve acı duymanın yeterli olmadığını kaydetti.

Grasso, somut fikirlere ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, teröre karşı askeri ve istihbari mücadelenin önemli olduğunu, terörün finansmanının önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Bunun yanında okullarda İslam, Hristiyanlık ve Yahudiliğin daha iyi anlatılması için çalışmaları gerektiğine işaret eden Grasso, "Böylece Medeniyetler Çatışması teorisinin önüne geçebiliriz." dedi.

İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini de Akdeniz'in günümüzde dünyanın en gerilimli, sıcak yeri olduğuna anımsattı.

İtalya'nın Akdeniz diyaloğuna katkıda bulunmak istediğini anlatan Boldrini, her ülkenin bu sürecin içinde yer almasını istedi.

DAEŞ terörüne değinen Boldrini, "İslam'ı farklı yorumluyorlar ama maalesef internet yoluyla onları duymak, görmek mümkün. Çok sayıda genç bu ağa kapılıyor. Onun için bombalar yeterli olamaz. Politik çözüme ihtiyaç var. Savaşta sivil kayıplar olunca daha fazla nefrete yol açmış oluyoruz." diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara