Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.298,64

Bist

8.979,58

TBMM Başkanı Kahraman Kırgızistan'da

-Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, Kahraman'ı kabul etti- Ceenbekov: - 'Aramızdaki diyalogun yeniden canlanmasını istiyoruz, tekrar hız kazanmasını arzu ediyoruz. Bu toplantının ikili ilişkilerimizin canlanmasını sağlayacağını düşünüyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-08 19:50:17

TBMM Başkanı Kahraman Kırgızistan'da
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Türkiye ile ikili ilişkilerin yeniden canlanmasını, hız kazanmasını istediklerini belirtti.

Ceenbekov, Türk Dili Konuşan Ülkeler Asamblesi (TÜRKPA) 7. Genel Kurulu Toplantısı için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı kabul etti.

Kabülde, Kırgızistan-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı'nın en son 2014'te yapıldığını hatırlatan Ceenbekov, bu toplantının en kısa zamanda yenilenmesini istediklerini bildirdi.

Ceenbekov, "Aramızdaki diyalogun yeniden canlanmasını istiyoruz, tekrar hız kazanmasını arzu ediyoruz. Bu toplantının ikili ilişkilerimizin canlanmasını sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

Kahraman da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın özel selamlarını getirdiğini belirterek, Ceenbekov'u Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Kahraman, Ceenbekov'a, 13 Aralık'ta İstanbul'da yapılması planlanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi'nin davetiyesini takdim etti.

Haber Ara